Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hubočan predstihol Dubovského

Tomáš Hubočan je najdrahším futbalistom, aký kedy prestúpil zo slovenského klubu do zahraničia. "Je to naozaj veľký prestup. Transferová čiastka činí 3,8 milióna eur," netají sa generálny manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

13.02.2008 06:08
debata

V prepočte na slovenské koruny zaplatí Zenit Petrohrad za 22-ročného stopéra a trojnásobného slovenského reprezentanta zhruba 126 miliónov. Doterajší rekord držal Peter Dubovský so 104 miliónmi.

Ruský šampión v zime prišiel o dvoch stopérov, ďalší sa zranil a potreboval rýchlo získať hráča do stredu obrany. Voľba padla po odchode Martina Škrtela na ďalšieho Slováka, ktorého odporučil licenčný agent Juraj Vengloš. V spolupráci s hráčovým zástupcom Michalom Holeščákom prestup dotiahli do úspešného konca.

Aké šance má Hubočan na uplatnenie sa v Zenite? ,,Myslím si, že reálne. Tomáš má kvality a je vývojaschopný. Zenit sa snažil vyriešiť problémy na spomínanom poste a rozhodol sa pre neho," odpovedá Belaník. Ako náhradu za neho v Žiline angažovali 12-násobného reprezentanta Bosny a Hercegoviny Velemira Vidiča. „Je typologicky podobný hráč a verím, že naplní dobré referencie,“ nádejá sa žilinský funkcionár.
Peniaze, ktoré dostanú Žilinčania za Hubočana, by dokázali pokryť rozpočet klubu na viac ako jeden a pol roka. Keďže v MŠK chcú zavŕšíť rekonštrukčné práce na štadióne, peniaze od Zenitu im v tom výdatne pomôžu.

Najdrahší vývoz

Tomáš Hubočan (MŠK Žilina – Zenit Petrohrad) 2007 12­6 miliónov
Peter Dubovský (Slovan Bratislava – Real Madrid) 1993 1­04 miliónov
Miroslav Karhan (Spartak Trnava – Betis Sevilla) 1999 69 m­iliónov
Sumy sú v slovenských korunách. Pri Dubovskom a Karhanovi ide o neoficiálne čiastky.

debata chyba