Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Austria skvelým ťahom na Šebovi zarobila

Rakúsky futbalový klub Austria Viedeň premysleným marketingovým ťahom vlani v lete takmer zdvojnásobil odstupné od škótskeho tímu Glasgow Rangers za slovenského útočníka Filipa Šeba. Bývalý hráč 1. FC Kolín nad Rýnom, Interu Bratislava a Artmedie Petržalka prestúpil k "jazdcom" za 1,8 milióna libier, hoci rokovania sa začali pri sume 1 milión libier.

01.08.2007 16:29
debata

Obchodný riaditeľ mužstva z rakúskej metropoly Thomas Krätschmer to priznal v knihe o období pôsobenia francúzskeho kouča Paula Le Guena v Ibrox Parku, z ktorej seriálovým spôsobom prináša úryvky denník The Times.

Publikácia z pera Grahama Spiersa sa dostane do distribúcie 2. augusta. „Šeba sme cielene nasadili ako tvár reklamnej kampane našej spolupráce s firmou Nike. Týmto argumentom som vystužil tvrdenia o potrebnosti jeho zotrvania vo Viedni. Všetko sa zmenilo vtedy, keď sa cena aj pod vplyvom tohto ťahu vyšplhala na lákavú hodnotu. Z ekonomického hľadiska to bol pre mňa i Austriu veľmi uspokojujúci prestup, hoci som vedel, že Filip ide do Škótska priskoro,“ spätne skonštatoval Krätschmer. Dravý reprezentant SR odišiel z Artmedie k „fialkám“ pred sezónou 2005/2006 za čiastku v prepočte približne 400 000 libier a rok po slovenskom oslavoval aj rakúsky majstrovský titul.

Dvadsaťtriročný bratislavský rodák Šebo sa v ročníku 2006/2007 objavil základnej zostave Rangers sedemkrát, ako striedajúci futbalista prišiel na ihrisko v 26 prípadoch a celkovo strelil 2 góly – ten druhý 1. októbra 2006 do siete Aberdeenu.

Odvtedy strelecky mlčal, ale v príprave na ročník 2007/2008 sa mu zatiaľ darilo a minulú sobotu 28. júla zaťažil konto FC Chelsea (Rangers vyhrali 2:0). Aj pod vplyvom sľubných terajších výkonov utíchli hlasy o jeho črtajúcom sa odchode z kádra 51-násobného škótskeho šampióna.

„Dúfam, že mu tento gól dodá potrebné sebavedomie do ďalšej sezóny. Je veľmi populárny u našich fanúšikov,“ povedal tréner „protestantov“ Walter Smith po zisku skalpu slávneho londýnskeho klubu.

V apríli mal Šebo svalové problémy s ľavým stehnom a v máji ho sužovalo rovnaké zranenie pravej nohy. V britských médiách sa vtedy objavilo niekoľko zhadzovačných hodnotení jeho pôsobenia v Glasgowe.

Večerník Evening Times napísal: „Po odchode Dada Prša bude Smith môcť vyzvať len Krisa Boyda, Nacha Nova a Filipa Šeba. Šebova budúcnosť je stále neistá. Očakáva sa, že poputuje inam po tom, ako sa ukázalo, že ide o drahý a nie veľmi dobrý nákup z obdobia vládnutia Le Guena.“

Denník Sunday Herald tvrdil: „Karl Svensson, Libor Sionko a Filip Šebo sú pre trénera Waltera Smitha mŕtvym drevom, ktorého by sa potreboval zbaviť pri realizovaní zmien v kádri.“ Server Give Me Football zaradil Šeba k okrajovým členom kádra a adeptom na letný predaj.

debata chyba