Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Weiss v Saturne skončil

Vladimír Weiss v posledný májový deň skončil svoje pôsobenie vo funkcii trénera ruského futbalového klubu Saturn Moskovská oblasť. Bývalého kormidelníka Artmedie Bratislava strieda Gadži Gadžijev. Spolu s Weissom z klubu pravdepodobne odchádza aj jeho asistent Michal Hipp, nový tréner si za svojho pomocníka vybral Borisa Ignatijeva.

01.06.2007 11:49
debata

„Nevylučujem, že niekto z Weissovho realizačného tímu zostane pracovať aj v mojom,“ povedal Gadžijev. O trénerskej zmene v Saturne rozhodoval gubernátor Moskovskej oblasti Boris Gromov v priebehu štvrtka, nového kormidelníka predstavili hráčom v piatok.

„Mojim prvým želaním je zoznámiť sa s tímom. Naživo som videl v tejto sezóne jeden zápas Saturnu, ďalšie dva v televízii. Na objektívny názor o mužstve to nie je dostatočný počet. Budem teraz zberať informácie, študovať záznamy zo stretnutí,“ uviedol Gadžijev.

Weiss odchádza z klubu z mesta Ramenskoje po vyše roku, do funkcie nastúpil vo februári 2006. So Saturnom mal zmluvu do konca roka 2008. „Ďakujem za šancu, ktorú som dostal. Nie každý má možnosť pracovať v takej silnej lige ako je ruská. Netreba plakať nad tým, že sa mi nepodarilo dotiahnuť svoju prácu do konca. V Rusku som nevyhral a ani neprehral,“ povedal pre Sport-Express V. Weiss.

Saturn v sezóne 2007 v najvyššej súťaži pokračuje v budovaní si povesti remízového kráľa. Nerozhodný výsledok totiž dosiahol už sedemkrát (aktuálne tri razy v rade) a po desiatich zápasoch figuruje na 13. priečke v tabuľke s jediným víťazstvom na konte. Vlani skončili „inoplanetárni“ jedenásti, keď z 30 stretnutí až v šestnástich remizovali. „O mojom konci rozhodli viaceré faktory. Miesto, na ktorom sa v súčasnosti nachádza Saturn, nezodpovedá jeho potenciálu a ambíciám. Hlavné teraz je, aby sa dostal z tejto situácie a vykročil vpred,“ dodal Weiss.

Saturn má v kádri slovenského obrancu Jána Ďuricu, ďalšieho zadáka Petra Petráša a útočníka Martina Jakubka (ostatní dvaja sú momentálne zranení, vlani v Saturne pôsobili aj Branislav Obžera a Branislav Fodrek).

Štyridsaťdvaročný Weiss bol počas hráčskej kariéry účastníkom MS 1990. V repre­zentácii Československa absolvoval 19 vystúpení a za A-tím SR nazbieral tucet štartov. Bývalý hráč Rapidu Bratislava, ČH Bratislava, VTJ Hurbanovo, Interu Bratislava, Sparty Praha, Drnovíc, 1. FC Košice, DAC Dunajská Streda a Artmedie Petržalka začal v Rusku pôsobiť 15. februára 2006 po predchádzajúcich úspechoch s bratislavskou Artmediou, ktorú doviedol k slovenskému titulu v sezóne 2004/2005 a do skupinovej fázy Ligy majstrov 2005/2006. Weissovým asistentom bol Michal Hipp, trénerom brankárov Miroslav Mentel a odborníkom zodpovedným za rehabilitáciu a regeneráciu Jozef Kontír.

debata chyba