Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss získal do Ruska ďalších Slovákov

Enkláva slovenských futbalistov v ruskom klube Saturn Ramenskoje sa opäť rozrástla. K trénerovi Vladimírovi Weissovi a Jánovi Ďuricovi pribudli na prestup Peter Petráš z Artmedie a Martin Jakubko z Banskej Bystrice a na hosťovanie prichádza ďalší hráč Artmedie Branislav Obžera.

15.03.2006 17:19
debata

Vedenie ruského prvoligistu v stredu na poludnie uzavrelo už dávnejšie avizované prestupy troch slovenských futbalistov, o ktorých malo záujem.

Ako v tejto súvislosti potvrdil Petr Kašpar, manažér FC Artmedia Bratislava, v poslednom možnom prestupovom termíne odišli z petržalského brehu 26-ročný Petráš a 24-ročný ofenzívny stredopoliar Obžera. Kým prvý z nich do ruského klubu ide na trvalý prestup, Branislav Obžera do Saturnu odchádza na hosťovanie do 31. decembra 2006 s následnou ročnou opciou.

„Čo sa týka prestupu Petra Petráša, o jeho kontrakte nie som bližšie informovaný, lebo to je vecou hráča a jeho agenta. Pokiaľ ide o Braňa Obžeru, dnes na obed sme sa zmluvne dohodli, že v Saturne bude na hosťovaní do 31. decembra 2006. V zmluve je však aj opcia,“ povedal Petr Kašpar na margo posledného pohybu v kádri úradujúceho majstra SR.

„To je už naozaj posledné odchody z nášho mužstva, lebo všade už skončilo prestupové obdobie. Možno je ešte niečo otvorené v škandinávskych krajinách, ale z tých končín Európy o našich hráčov neprejavili záujem,“ dodal funkcionár jesenného lídra Corgoň ligy.

„Odchody Petráša a Obžeru sme zmluvne uzavreli v stredu na obed. Bol najvyšší čas, lebo v Rusku sa 15. marca skončilo prestupové obdobie,“ zdôraznil Petr Kašpar, ktorý dodal, že prestupy oboch hráčov z ich tímu riešili s ruskou stranou v jednom balíku aj s oboma trénermi. Ako Petr Kašpar ďalej povedal, okrem Vladimíra Weissa, ktorý v Saturne už mesiac pôsobí, totiž lavičku úradujúceho majstra SR tento týždeň opustil aj Weissov asistent Michal Hipp. „Aj ten ide do Ruska,“ vysvetlil manažér úspešného účastníka Ligy majstrov.

Príchod Michala Hippa avizoval v stredu aj Vladimír Weiss, ktorý oficiálnej internetovej stránke Saturnu poskytol rozhovor. „Chcel som sem prísť už aj so svojim asistentom, no je ešte taká možnosť, že sa tu objaví. Je to výborný odborník, s ktorým sme v Artmedii výborne fungovali,“ povedal Vladimír Weiss na margo možného príchodu ďalšieho Slováka na lavičku účastníka ruskej najvyššej futbalovej súťaže. 

„Mám tu však aj súčasných pomocníkov. Budem rozmýšľať ako ďalej,“ dodal Weiss. Na otázky okolo súčasného kádra mužstva, bývalý československý a slovenský reprezentant pripomenul, že on hráčov do mužstva nevyberal, že on ich iba zdedil.

„V súčasnosti je nevyhnutné posilniť jednotlivé posty. Privítal by som konkurenciu v každej formácii,“ zdôraznil účastník MS 1990 v Taliansku, ktorý v ruskom klube nie je iba hlavný tréner, ale aj športový riaditeľ, zodpovedný za nákup nových posíl. V tejto súvislosti 41-ročný rodák z Bratislavy priaznivcov Saturnu ubezpečil, že už 16. marca prídu do mužstva traja futbalisti, ktorých on veľmi dobre pozná.

„Zajtra prídu dvaja futbalisti z Artmedie Obžera a Petráš. A Jakubko z Banskej Bystrice. Týchto hráčov veľmi dobre poznám. Ja som teraz nemal čas hľadať nových hráčov kde-kade. Na ruskom futbalovom trhu nie sú hráči, ktorými by sme mohli posilniť Saturn,“ konštatoval Vladimír Weiss. Preto podľa neho treba vydržať so súčasným kádrom prvých deväť kôl ruskej najvyššej súťaže, kým bude ďalšie prestupové obdobie. „My veľmi potrebujeme zdravú konkurenciu,“ zopakoval dlhoročný hráč Interu Bratislava z čias spoločnej federálnej ligy.

debata chyba