Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

AS Rím nemôže rok kupovať hráčov

Najvyšší športový arbitrážny súd (CAS) potvrdil verdikt futbalovej federácie FIFA, podľa ktorého má taliansky futbalový klub AS Rím až do konca budúceho leta zakázané uzatvárať zmluvy s novými hráčmi. Dôvodom zákazu boli podmienky, za akých v auguste 2004 prestúpil z Auxerre do rímskeho klubu Philippe Mexes, ktorý mal počas uzatvárania kontraktu s Rimanmi ešte platnú zmluvu s francúzskym tímom.

22.07.2005 17:23
debata

Aj keď FIFA nakoniec transfer francúzskeho obrancu schválila, trestu sa nevyhol ani hráč, ktorý za „jednostranné porušenie zmluvy“ bude musieť zaplatiť poškodenej strane 6,26 milióna eur (8 miliónov dolárov). Mexes žiada odpustenie pokuty, Auxerre naopak požaduje vyšší finančný postih.

„Bol som prekvapený už keď som dostal zákaz činnosti, viete si predstaviť, čo prežívam teraz. Iba som chcel ísť do Ríma a Rím mal o mňa záujem, to je všetko,“ povedal potrestaný hráč.

AS Rím pre trest nemôže zmluvne viazať žiadnych hráčov v aktuálnom ani v januárovom prestupovom období a navyše mu hrozí, že príde aj o Rodriga Taddeiho, Samuela Kuffoura, Shabaniho Nondu a Cesara Bovova, ktorých získal klub po skončení poslednej sezóny. Rímsky denník Corriere dello Sport označil situáciu, do ktorej sa AS Rím dostal za „facku celému talianskemu futbalu“.

debata chyba