Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Labant prestúpil z Admiry do Rapidu

Slovenský futbalista Vladimír Labant posilní od budúcej sezóny rakúskeho majstra Rapid Viedeň. Tridsaťročný Labant tento ročník dohral vo viedenskej Admire, kam odišiel v na hosťovanie zo Sparty.

01.06.2005 15:41
debata

O prestupe slovenského reprezentanta informoval o tom slovenský denník Šport. 

Labant, ktorý v Sparte pôsobil s menšími prestávkami šesť rokov, si zmenu pochvaľoval. „Idem do lepšieho. Rapid je majster a hral najlepší a najkrajší futbal. To som behom pol roka v Rakúsku zistil,“ povedal ľavý obranca.

Podľa manažéra Juraja Vengloša proti Labantovmu odchodu do Rapidu nenamieta nič ani Sparta. V jej drese odohral 125 zápasov a strelil osem gólov. Na Letnú prišiel v roku 1999 a po krátkom pôsobení vo West Hame United sa v závere roku 2002 vrátil, ale pred tohtoročnou jar­nou sezónou sa do sparťanského kádra nevošiel.

Labant tak rozšíri slovensko-českú kolóniu na sedem hráčov. Dres Rapidu obliekali v tejto sezóne Pe­ter Hlinka a Jozef Valachovič, i českí futbalisti Marek Kincl, Tomáš Došek a Ladislav Maier. V pondelok Rapid posilnil Radek Bejbl zo Slavie, Došek a Maier sú vraj naopak na odchode.

debata chyba