Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaný Capello svoje mužstvo nespoznával

Veľké sklamanie pripravili svojím fanúšikom futbalisti Anglicka vo svojom druhom vystúpení na MS, keď v piatok večer uhrali proti Alžírsku len bezgólovú remízu. Angličania v zostave s megaviezdami svetového futbalu počas celého stretnutia nedokázali severoafrického súpera na dlhší čas zatlačiť do defenzívy, ani vytvoriť si poriadne šance.

19.06.2010 11:36
Fabio Capello Foto:
Fabio Capello po zápase s Alžírskom.
debata

Pri odchode z trávnika svojich hráčov anglickí fanúšikovia „vybučali“. Taliansky tréner v službách futbalového Albiónu Fabio Capello sa práve v piatok dožil 64 rokov, ale oslavu si určite predstavoval inak. Jeho zverenci majú po dvoch zápasoch v C-skupine na konte len dva body za dve remízy a budú mať čo robiť, aby si našli cestu do osemfinále.

„Toto nie je mužstvo ktoré poznám z tréningov a z predchádzajúcich zápasov kvalifikácie. Dnes nám viazla rozohrávka, strácali sme zbytočne veľa lôpt, chýbala organizácia hry,“ povzdychol si Capello. V záverečnom zápase v C-skupine čaká na Angličanov v stredu 23. júna prekvapujúci líder zo Slovinska. „Musíme sa bezpodmienečne zlepšiť a to vo všetkom. Bude to pre nás niečo ako posledná šanca ukázať sa a zotrvať na tomto turnaji. Hráči dobre vedia, čo majú robiť, ibaže zatiaľ to nerobia,“ pripomenul Capello.

Kapitán ostrovného tímu Steven Gerrard k futbalovej nude s Alžírskom podotkol: „Vieme, čo robíme zle, no musíme to začať robiť lepšie. V treťom zápase na turnaji sa musí predstaviť iné Anglicko. Pôjdeme do toho naplno a hoci budeme pod tlakom, musíme sa s tým vyrovnať.“

Alžírsko získalo proti Angličanom prvý bod na šampionáte a tiež si ešte udržalo akú-takú nádej na postup medzi 16 najlepších tímov MS 2010. Tréner Alžírčanov Rabah Saadane otvorene povedal, že od Angličanov čakal omnoho viac ako predviedli. Veď jeho zverenci mali loptu častejšie v moci ako ich hviezdny súper (52% – 48%).

 „Neviem, čo sa s Angličanmi porobilo. Mali síce šance, ale my sme tiež mali svoje a mohli sme rovnako zvíťaziť ako oni. Výsledkom bola napokon bezgólová remíza,“ glosoval Saadane. Jeden z jeho zverencov Riad Boudebouz Riad podotkol: „Sme spokojní s remízou. Angličania nás podcenili. Boli sme odhodlaní ukázať im, že máme svoju kvalitu a neprišli sme na šampionát len tak ho odohrať. Teraz nás čaká zápas proti USA. Keď predvedieme taký výkon ako dnes večer, môžeme Američanov zdolať.“

Anglickí futbalisti po zápase. Foto: SITA
Futbalisti Anglicko Anglickí futbalisti po zápase.

Ohlasy médií:

Reuters (V. Brit.): "Ani hlasné vuvuzely neprehlušili piskot nespokojných anglických fanúšikov. Anglicko predviedlo jeden z najslabších výkonov za posledné roky, keď remizovalo s Alžírskom 0:0. Zverenci Fabia Capella si nevedeli poriadne prihrať, nedarili sa im kombinácie ani centre.”

BBC (Angl.): "Angličania sa napracovali na ničneznamenajúcu remízu. Nádej na zisk celkového prvenstva na MS 2010 nemá po remíze s Alžírskom reálnu tvár. ´Capellovci´ potrebujú zdolať Slovincov, ak chcú postúpiť do vyraďovacej fázy.”

The Sun (Angl.): "Tri levy kňučali namiesto toho, aby poriadne zavýjali. Sen o triumfe na MS 2010 menej reálny po nepresvedčivom výkone proti Alžírsku. Na budúcu stredu s lídrom tabuľky C-skupiny Slovinskom neprichádza do úvahy nič iné ako víťazstvo.”

The Guardian (Angl.): "Slovinsko ukazuje Anglicku svoj chrbát. Fabio Capello mal dať Anglicku nádej, ale namiesto toho máme na konte dve remízy. Na výkon proti Alžírsku sa nedalo pozerať. Angličania dokázali, že môžu šokovať aj v negatívnom zmysle.”

Daily Mail (Angl.): ”Tréner zarábajúci 6 miliónov libier ročne nezvláda doviesť svoj tím k triumfu. Síce sa zmenil gólman, ale to bola jediná zmena v porovnaní so slabým výkonom proti USA. Bezzubí ´trojlevoví´ dokrívali len k remíze s Alžírčanmi a stoja na prahu skorého opustenia turnaja.”

El-Massa (Alž.): ”Alžírčania lepší ako Angličania na všetkých frontoch. Hviezdny Rooney neschopný prenikať do výborne organizovanej obrany. Výborný výkon udržal Angličanov na uzde.”

El-Watan (Alž.): ”Heroický výkon! Remíza s anglickou armádou 0:0. Remíza udržala nádej na postup zo skupiny. Matmour i Yebda spôsobovali Capellovým zverencom nemalé problémy.”

Anglickí futbalisti po zápase.
debata chyba