Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšik prekĺzol do šatne anglických futbalistov

Bezpečnostné opatrenia na svetovom šampionáte v JAR dostali vážnu trhlinu. Po piatkovej bezgólovej remíze Anglicka s Alžírskom sa totiž jednému z fanúšikov podarilo preniknúť cez policajtov i ochranku do šatne anglických futbalistov.

19.06.2010 10:17
Fanúšik Anglicko Foto:
Fanúšikovia Anglicka neskrývali po zápase s Alžirskom sklamanie.
debata

Podľa agentúry AP sa priaznivec dokonca dostal do konfliktu s Davidom Beckhamom, na ktorého slovne zaútočil. Tridsaťpäťročný Beckham je súčasťou mužstva „albiónu“ v JAR, aj keď pre zranenie nemôže hrať.

Či boli v dobe konfliktu v šatni aj iní hráči, agentúry neuvádzajú. Nepozvaného hosťa nakoniec z kabíny vyviedla ochranka tímu. Informáciu potvrdil hovorca výpravy Marka Whittle, ktorý však neprezradil, či išlo o fanúšika Anglicka. „Celý incident sme nahlásili FIFA. V súčasnosti je to všetko, čo k tomu môžem povedať,“ uviedol.

FIFA na incident zareagovala vyhlásením, že výrazne sprísni bezpečnostné opatrenia na štadiónoch. „Bezpečnosť bude taká, aká ešte nikdy doteraz,“ povedal hovorca FIFA Nicolas Maingot. Fanúšikovou „návštevou“ sa bude zaoberať aj polícia.

Miera kriminality v Juhoafrickej republike je jednou z najväčších na svete. Aj z toho dôvodu pri prípravách na šampionát investoval štát značnú sumu na zlepšenie bezpečnostných opatrení. V priebehu šampionátu sa objavilo niekoľko prípadov krádeží, zlodeji si „zgustli“ na gréckej i uruguajskej reprezentácii.

debata chyba