Ozvala sa ruská športovkyňa. Putina brutálne rozniesla v zuboch

Pravda | 22.12.2022 10:30
Nadežda Karpovová Foto:
Nadežda Karpovová.
Ruská futbalová reprezentantka Nadežda Karpovová sa na svojom Instagrame obrátila na prezidenta Ruska Vladimira Putina a Bieloruska Alexandra Lukašenka.

Stalo sa to po nedávnom Lukašenkovom „vtipe“, že svet oboch považuje za „toxických agresorov“. Informuje o tom portál Medusa.

Lukašenko po bilaterálnom stretnutí 19. decembra v Minsku „zažartoval“, že on a Putin si priznali, že sú agresormi. „My dvaja sme spoluagresori, najškodlivejší a najtoxickejší ľudia na tejto planéte. Máme len jeden spor: kto je viac. Vladimir Vladimirovič hovorí, že on je prvý. Už si začínam myslieť, že je. Rozhodli sme sa tak spoločne,“ povedal Lukašenko.

Karpovovú tieto slová náramne nahnevali. Spustila spŕšku obrovskej kritiky.

„Ste *** (šmejdi). Ste obyčajná spodina. Vy ste tí, ktorí zinscenovali genocídu. Vy ste tí, ktorí majú byť súdení. Nie ste len toxickí, ste zasraní fašisti, ktorí už dávno nepatria do moderného sveta, a dúfam, že dostanete, čo si zaslúžite,“ napísala.

Dvadsaťsedemročná Karpovová, ktorá hrá za španielsky Espanyol, je jednou z mála ruských športovcov, ktorí otvorene vystupujú proti ruskej invázii na Ukrajinu. Na sociálnej sieti pravidelne zverejňuje protivojnové príspevky.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...