Šejkovia otvárali oči. Argentínčan vysvetlil obscénne gesto, v šatni schytal Mbappé

Pravda | 19.12.2022 09:41, aktualizované: 
Emiliano Martínez Foto: ,
Obscénna vsuvka Emiliana Martíneza počas ceremoniálu po finále MS v Katare.
Jedným z hrdinov Argentíny pri triumfe vo finále futbalových MS v Katare nad Francúzskom bol brankár Emiliano Martínez. Excentrická postava medzi žrďami potvrdila svoju povesť aj na pozápasovom ceremoniáli.

Po tom, čo si Martínez prevzal Zlatú rukavicu, cenu pre najlepšieho brankára turnaja, a prijal gratulácie na pódiu, chytil trofej do oboch rúk a priložil si ju k rozkroku.

Obscénnemu gestu sa prizerali z bezprostrednej blízkosti aj katarskí zástupcovia či šéf UEFA Aleksander Čeferin, ktorí zostali ako obarení:

Martínez neskôr vysvetlil svoje konanie pre rádiostanicu La Red: „Urobil som to, pretože na mňa Francúzi pískali. Nezvyknem sa správať arogantne.“

Na druhej strane, eufórii gólmana Aston Villy sa netreba čudovať… V súboji o titul predviedol viacero dôležitých zákrokov, v záverečných sekundách predĺženia zachránil svoj tím po tutovke Kola Muaniho.

V druhej sérii rozstrelu potom vychytal Kingsleyho Comana.

Veľké oslavy Lionela Messiho a spol. sa z hracej plochy presunuli do šatne. A v nich sa opäť predviedol Martínez.

„Minúta ticha pre…“ skandovali tancujúci Argentínčania a gólman prerušil ticho výkrikom: „Pre Mbappého, ktorý je mŕtvy!“ Pozrite si video:

Argentína si vybojovala tretí titul majstra sveta po rokoch 1978 a 1986. Viac ich získali len Brazílčania – päť – a Nemci s Talianmi – po štyri.

Francúzom sa nepodarilo obhájiť víťaznú trofej, okrem nedeľného duelu v Lusaile podľahli vo finále aj na MS 2006.

Najlepší futbalisti MS v Katare Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Dominik Livakovič (brankár, Chorvátsko)....

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ