Sú naozaj príliš starí? Belgičania hasili konflikt, na MS sú pod tlakom

SITA | 30.11.2022 14:10
Eden Hazard Foto: ,
Kapitánom belgickej reprezentácie na MS v Katare je Eden Hazard.
Hráči belgickej futbalovej reprezentácie zorganizovali tímové stretnutie, na ktorom si údajne poriadne "od srdca" povedali názory na to, ako zachrániť svoje účinkovanie na MS v Katare.

Bronzoví medailisti z predchádzajúceho šampionátu v Rusku zatiaľ na Arabskom polostrove zaostávajú za očakávaním. V úvodnom dueli proti Kanaďanom herne nenadchli, no zvíťazili 1:0.

V druhom vystúpení podľahli Maročanom (0:2). V záverečnom zápase F-skupiny musia zdolať Chorvátov, ak chcú postúpiť medzi šestnásť najlepších na turnaji.

Brankár Thibaut Courtois povedal, že v tréningovej základni v meste Al Rayyan belgickí hráči medzi sebou otvorene komunikovali. Spoločne s kapitánom Edenom Hazardom nekomentovali správy o údajnom fyzickom konflikte medzi niektorými hráčmi v mužstve, ktoré sa objavili v médiách.

511228256 Čítajte viac Oživovanie nepomohlo. 22-ročný futbalista zomrel po kolapse na tréningu

"Nemám pocit, že by boli nejaké problémy, ale vždy je dobré mať spoločné stretnutie, aby sa každý mohol podeliť o svoje myšlienky,“ povedal Courtois.

"Takto sa všetko vyrieši a myslím si, že najlepšie, čo môžeme urobiť, je, aby bol každý z nás úprimný, pretože na ihrisku musíme bojovať jeden za druhého. Takže byť úprimný je najdôležitejšie,“ dodal gólman španielskeho Realu Madrid.

740934142 Čítajte viac Petrodoláre a závratný plat. Ronaldo je krok od podpisu, píšu Španieli

Do údajného konfliktu mali byť zapojení obranca Jan Vertonghen a stredopoliar Kevin De Bruyne. Záložník z Manchestru City pred turnajom pre britský denník The Guardian dostal otázku, či Belgicko môže vyhrať majstrovstvá sveta, na čo odvetil: „Bez šance, sme príliš starí.“

Keď Vertonghen dostal po prehre s Marokom od novinárov otázku, čo bola príčina prehry, odpovedal podráždene. "Kde sa stala chyba? Asi zle útočíme, pretože sme príliš starí, tak to už musí byť, že?“ vyhlásil 35-ročný Vertonghen a zjavne narážal na výrok o štyri roky mladšieho De Bruyneho.

Dara Rolins Čítajte viac Nedvědova láska Dara Rolins prehovorila: Prvé slová o konci v Juventuse

Eden Hazard sa snažil všetko zamiesť pod koberec, keď povedal: "Niekedy v rozhovore poviete vtipné veci, ktoré v skutočnosti nemyslíte vážne. Myslím si, že chcel len povedať, že sme starší ako pred štyrmi rokmi a má pravdu, sme starší. Všetci sú starší,“ skonštatoval Hazard.

Faktom je, že Belgicko má s vekovým priemerom 27,8 rokov piaty najstarší káder na svetovom šampionáte. Staršie sú už len reprezentácie Tuniska, Brazílie, Mexika a Iránu.

Hazard svoj tím vyzval, aby hral proti vicemajstrom sveta Chorvátom bez strachu. „Môže to byť náš posledný zápas, takže musíme hrať s túžbou zvíťaziť. Ak všetci jedenásti vybehneme na ihrisko ako tím, môžeme zdolať Chorvátsko,“ dodal Hazard.

Najväčšie škandály v histórii MS vo futbale Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
MS 1994 - Vražda obrancu Escobara
Jeden z...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ