Prečo trvajú na MS zápasy tak dlho? Legendárny Collina to vysvetlil

Pravda | 22.11.2022 10:50
Pierluigi Collina. Foto:
Šéf rozhodcov FIFA Pierluigi Collina.
Okrem zaplatených fanúšikov a kauzy s dúhovými páskami rezonuje v úvode MS vo futbale aj téma vysokého počtu nadstavených minút.

Každý z doteraz odohratých štyroch zápasov na majstrovstvách sveta v Katare presiahol dĺžku 100 minút. Rekordným je v tomto smere duel Anglicka s Iránom (6:2) v ktorom sa pridávalo až 24 minút.

Šéf rozhodcov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a býval špičkový rozhodca Pierluigi Collina pred týmto javom varoval ešte pred štartom MS. „Ak chcete mať viac aktívneho času v hre, musíte byť pripravení na tento druh nadstaveného času,“ uviedol Talian.

Židia, modlenie Čítajte viac Katar porušil ďalší sľub. To, čo vyviedol Židom, je škandál

Cez stovku sa dostal aj otvárací zápas medzi Katarom a Ekvádorom aj duel Senegalu s Holandskom. Collina pre ESPN vysvetlil, prečo sa to deje. „Našou úlohou počas MS v Rusku bolo presnejšie vypočítať čas, ktorý treba kompenzovať,“ povedal Collina.

„Ak chcete viac aktívnej hry, musíte byť pripravený na vyšší počet nadstavených minút.“ Collina to uviedol na príklade, keď mužstva oslavuje napríklad za polčas tri strelené góly. „Oslava bežne trvá jednu, jeden a pol minúty. Takže pri troch strácate päť, alebo šesť minút,“ dodal exrozhodca.

Tínedžeri na futbalovom šampionáte v Katare Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
17. Garang Kuol - Austrália
Dátum narodenia:...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ