Messi je pred šampionátom vo výhode. V zmluve má špeciálnu klauzulu

Pravda | 01.11.2022 20:00
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi je krátko pred MS vo výbornej forme.
Reprezentáciu Argentíny, v čele so 7-násobným držiteľom Zlatej lopty Lionelom Messim, čaká prvý zápas na MS v Katare 22. novembra proti Saudskej Arábii. Deväť dní predtým by mal ešte za Paríž nastúpiť na posledný ligový duel pred MS, no nemusí.

Podľa novinára TyC Sports Gastona Edula má totiž Messi v zmluve s Parížom St. Germain špeciálnu klauzulu, ktorá mu umožňuje uprednostniť reprezentačné zápasy pred povinnosťami v klube.

Môže sa teda stať, že kým iní účastníci majstrovstiev sveta budú musieť ešte 12. a 13. novembra nastupovať na stretnutia v elitných súťažiach, Messi si dopraje krátky oddych.

Holandsko, Argentína, fanúšikovia Čítajte viac Daj lajk a letíš na MS. Je tu niekto, koho si Katar ešte nekúpil?

Podľa Edula je vysoko pravdepodobné, že 35-ročný velikán túto možnosť vzhľadom na náročný program na MS v Katare využije. Okrem stretnutia proti Saudskej Arábii čakajú Argentínu v základnej skupine šampionátu ešte súboje proti Mexiku (26. novembra) a Poľsku (30. novembra).

Reprezentácia La Albiceleste je jedným z najväčších favoritov na víťazstvo na majstrovstvách sveta. A pre Messiho aj posledná šanca získať vytúžený titul. Hviezdny futbalista nedávno potvrdil, že Katar bude posledným šampionátom v jeho kariére.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ