Prichádza spasiteľ za sto miliónov. Dúbravka bude stáť 20-krát menej

Pravda, TASR, SITA | 29.08.2022 09:17
1. Antony Matheus dos Santos Foto:
Brazílsky útočník Antony v drese Ajaxu Amsterdam.
Brazílsky futbalista Antony posilní Manchester United. Účastník Premier League zaplatil za jeho príchod Ajaxu Amsterdam 100 miliónov eur.

Dvadsaťdvaročný útočník je druhým hráčom, ktorého si tréner Erik ten Hag v lete priviedol zo svojho predchádzajúceho pôsobiska.

Prvým bol obranca Lisandro Martinez. Klub z Old Traffordu je po 4. kole na 8. priečke tabuľky s mankom šiestich bodov na stopercentný Arsenal.

Dres MUFC by si mal obliecť aj Martin Dúbravka.

Martin Dúbravka. Foto: MI News & Sport / Alamy / Alamy / Profimedia
713028334 Martin Dúbravka.

Brankár slovenskej reprezentácie sa dohodol na podmienkach s anglickým klubom Manchester United, ktorý ho chce získať na hosťovanie z konkurenčného Newcastlu United.

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter o tom informoval novinár Fabrizio Romano, ktorý sa špecializuje na futbalové prestupy a je o ňom známe, že zväčša nevypúšťa do éteru nepodloženú informáciu.

Podľa Romana 33-ročný Dúbravka dúfa, že mu Newcastle United umožní odísť, pretože je to „obrovská príležitosť“.

"United ponúkajú za hosťovanie s opciou na odkúpenie 5 miliónov libier,“ tvrdí Romano a dodáva, že predstavitelia Newcastlu stále trvajú na prestupe.

Martin Dúbravka Čítajte viac Dúbravka sa už dohodol s Man. Utd. Zostáva ešte doriešiť jeden detail

Dúbravka, ktorý pôsobí v tíme „strák“ od januára 2018, si v Anglicku urobil veľmi dobré meno. Pred začiatkom aktuálnej sezóny 2022/2023 však dostal v Newcastli silnú konkurenciu, keď z Burnley prišiel anglický reprezentačný brankár Nick Pope.

Slovenský gólman má v Newcastli kontrakt platný do 30. júna 2025.

Od príchodu do klubu odchytal 130 zápasov, v 37 stretnutiach si udržal čisté konto. Dúbravka v minulosti chytal za pražskú Spartu, iný český klub Slovan Liberec, dánsky Esbjerg a MŠK Žilina.