Petr Čech otvorene o Chelsea: éru Abramoviča nemôžeme vymazať

Pravda | 14.03.2022 10:00
Petr Čech. Foto:
Technický riaditeľ FC Chelsea, Petr Čech.
Odkedy britská vláda uvalila sankcie na majiteľa anglickej Chelsea Romana Abramoviča, prežíva veľkoklub náročné časy.

„Ideme zo dňa na deň,“ uviedol pre televíziu Sky Sport technický riaditeľ Chelsea a bývalý český reprezentant Petr Čech.

Ten sa o problémoch majiteľa ovplyvnených vojnovým konfliktom na Ukrajine rozhovoril pred nedeľným duelom Premier league, v ktorom Chelsea zdolala Newcastle 1:0.

Švédsko Anglicko Rusko Futbal Chelsea Abramovič predaj Čítajte viac Bodka za Abramovičovou érou. Aj Premier League ho škrtla ako šéfa Chelsea

Sankcie uvalené na Abramoviča ochromili klub: Chelsea dostala špeciálnu licenciu na pokračovanie v súťaži, nemôže predávať ani podpisovať hráčov, obnovovať zmluvy, predávať vstupenky či tovar a výrazne jej bol skresaný aj rozpočet na cestovanie.

Na priamu otázku, či dokáže Chelsea dokončiť sezónu Čech odpovedal: „Musím priznať, že ideme zo dňa na deň, pretože to nie je v našich rukách. Rozhovory prebiehajú, aby sme mohli fungovať tak, aby sme sezónu dokončili.“

Chelsea, Newcastle Čítajte viac Dúbravka čelil hviezdam Chelsea, inkasoval až v závere. Kucka prihral na gól

Bývalú dlhoročnú brankársku oporu klubu rozladili hlasy, ktoré poukazujú na posledných 19 rokov histórie Chelsea.

„Počul som, že sa ľudia snažia vymazať posledných 19 rokov z pamäti futbalovej komunity. Ale toto nie je o peniazoch, je to o oddanosti a tvrdej práci,“ skonštatoval Čech.

Nick Candy s priateľkou Holly Valanceovou. Čítajte viac Na Chelsea chodí od štyroch rokov. Miliardár chystá ponuku Abramovičovi

Riaditeľ klubu priznal, že nebol priamo zapojený do diskusii Chelsea s vládou o rozsahu špeciálnej licencie na pokračovanie v Premier league.

„Dúfame, že ľudia pracujúci pre klub budú môcť dostávať svoj plat a žiť ďalej svoje životy a dúfajme, že aj pracovať,“ dodal Čech.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ