Viceprezident Juventusu Nedvěd šokuje. Superliga je správna cesta

Pravda | 25.11.2021 08:53
Pavel Nedvěd Foto:
Pavel Nedvěd.
Práca chvatná, málo platná. Futbaloví giganti na čele s FC Barcelona, Realom Madrid a Juventusom Turín na začiatku sezóny narýchlo spískali projekt futbalovej Superligy.

Ešte rýchlejšie sa rozplynul ich sen o naplnení si vreciek prostredníctvom „revolučnej“ súťaže. Vzbúrili sa proti nej priaznivci väčšiny veľkoklubov. Tie tlak neustáli a z projektu cúvli.

Trojica najviac zadlžených sa však nevzdáva myšlienky vytvorenia uzatvorenej ligy, z ktorej by sa nevypadávalo a priniesla by viac súbojov ťažkých váh. Potvrdzujú to aj slová viceprezidenta Juventusu Pavla Nedvěda.

„Anglické kluby sa k tomu postavili inak, ale náš postoj s Realom a Barcelonou sa nemení. Myslíme si, že je to správna cesta pre budúcnosť futbalu,“ povedal v štúdiu O2 TV Sport Nedvěd.

Futbaloví hrdinovia 90´: Takto vyzerajú dnes Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gheorghe Hagi (56) - je bývalý rumunský...

Víťaz Zlatej lopty sa kvôli tomu viackrát pochytil s bývalým reprezentačným spoluhráčom Petrom Čechom, športovým riaditeľom Chelsea.

„Bavíme sa aj o rodine, ale najmä o futbale. Vymieňame si názory. V poslednej dobe sme preberali aj Superligu, čo bolo pre nás oboch náročné,“ doplnil Nedvěd.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ