Tragédia v Zálesí. Pri bicyklovaní zomrel muž, ide vraj o otca Ivana Schranza

Pravda | 02.11.2021 08:15, aktualizované: 
Chorvátsko SR futbal kvalifikácia MS 2022... Foto: ,
Ivan Schranz (vľavo) v reprezentačnom drese počas zápasu s Chorvátskom.
V Šúrskom kanáli v obci Zálesie prišlo cez víkend k tragédii.

Podľa informácií Nového Času pri nešťastnej náhode pri bicyklovaní zomrel otec futbalového reprezentanta Ivana Schranza Dušan. Mal 57 rokov.

Portál Noviny.sk píše, muž sa bicykloval so známou po cyklotrasách v okolí Zelenej vody.

Ivan Schranz Čítajte viac Schranzovi prví gratulovali slavisti. Mohli sme aj vyhrať, tvrdil

Na konci výletu sa rozdelili, no večer sa muž nikomu nehlásil a nezdvíhal telefón. Kamarátka sa ho vydala hľadať a pokračovala v tom aj v nedeľu ráno. Keď predpoludním spozorovali jeho vetrovku na hladine vody, zavolali políciu a hasičov.

Po tom, ako vybrali bicykel z vody sa na brehu objavilo aj nehybné telo. Mužovi už pomôcť nedokázali. Všetko nasvedčuje tomu, že spadol z dreveného mosta asi z dvojmetrovej výš­ky.

Pravdepodobne zostal v bezvedomí a utopil sa. „Voda pritom v tých miestach nie je hlboká. No keďže bola tma, nikto si to dlhé hodiny nevšimol,“ informoval zdroj.

slavia Čítajte viac Chvála z Česka. Slovák je istota, má šťastie strelca

Ten tiež citoval hovorcu KR PZ Bratislava Michala Szeiffa:

"Zo strany povereného príslušníka okresného riaditeľa v Senci bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža bola nariadená pitva.“

Hráč ani klub túto informáciu zatiaľ nepotvrdili. Útočník Slavie Praha v nedeľnom šlágri českej ligy proti Plzni v kádri chýbal pre osobné dôvody.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Dúbravka je späť. Tarkovičovi budú chýbať Schranz či Kucka

„Toto víťazstvo je pre Schranzika. Sme s ním,“ povedal v rozhovore pre iSport.cz Ondřej Lingr, strelec prvého z dvoch gólov pražského tímu.

Schranz bude chýbať i v kádri Slovenska na záverečné dva kvalifikačné zápasy o postup na MS 2022.

„S Ivanom som bol, samozrejme, v kontakte. Chcel by som týmto aj poprosiť o rešpektovanie hráčovho súkromia, viac sa k tomu nebudem vyjadrovať,“ uviedol tréner náročného tímu Štefan Tarkovič.