Kauza žije! Kamara je vraj stále otrasený, Čech údajne urazil aj jeho matku

Pravda | 31.03.2021 19:42
Glen Kamara, Ondřej Kúdela Foto: ,
Glen Kamara v roztržke s Ondřejom Kúdelom.
Stredopoliar Glasgowa Rangers Glen Kamara je podľa svojho právnika stále otrasený incidentom so slavistom Ondřejom Kúdelom, ktorého po odvetnom osemfinále Európskej ligy obvinil z rasistickej urážky.

Fínsky futbalista tmavej pleti to povedal v sobotu pri stretnutí so zástupcom UEFA, ktorý udalosti v Ibrox Parku vyšetruje. Ľutuje, že po kontroverznom momente pred koncom zápasu neopustil ihrisko.

„Keby som mohol vrátiť čas, odišiel by som z ihriska. Ale bol som plný emócií a nedokázal som myslieť jasne,“ citoval právnik Aamer Anwar Kamarovo vyjadrenie rozhlasovej stanici talkSPORT.

„Keď hrám, beriem to tak, že reprezentujem svoju rodinu a všetkých malých čiernych chlapcov, ktorí snívajú, že budú raz hrať za svoj tím. Takže Kúdela sa nepokúsil ponížiť len mňa, ale aj moju matku a moju rodinu. Takéto rasistické vyjadrenia od kohokoľvek je zlé, ale ešte odpornejšie je to od hráča, ktorý má byť profesionál.“

Kamara sa sťažuje, že ho incident stále poznamenáva a naďalej čelí útokom na internete.

„Zástupcovom UEFA povedal, že to neskončilo na trávniku, ale ďalej mu chodia rasistické urážky a vyhrážky na sociálnych sieťach. Hovoril, že slová toho hráča majú následky. Pán Kúdela bude musieť sledovať, aké to pre neho bude mať dôsledky a ako na to bude nazerať UEFA,“ povedal Anwar.