Kung fu v Glasgowe. Brankárovi Slavie súper skoro odkopol hlavu

Pravda, TASR | 18.03.2021 22:30, aktualizované: 
Ondřej Kolář Foto:
Brankár Slavie Ondřej Kolář v súboji s Kemarom Roofom z Glasgowu Rangers.
Po hodine tvrdého súboja o postup do ďalšej fázy Európskej ligy prišiel nechutný moment.

Vo štvrťfinálovej odvete druhej najprestížnejšej klubovej súťaže medzi domácim Glasgowom Rangers a Slaviou Praha (prvý zápas skončil 1:1) došla k vážnemu zraneniu brankára hostí Ondřeja Kolářa.

Gólman Slavie dostal kopanec do hlavy od Kemara Roofa. Ten bol na ihrisku iba sedem minút, keď poslal 26-ročného rodáka z Liberca do nemocnice so zaviazanou hlavou.

Jeho zdravotný stav je stabilizovaný a Kolář absolvoval šitie v jednej z glasgowských nemocníc. Podľa pondelkových informácií utrpel zlomeninu čelovej kosti.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre slabšie povahy.

„Bola to katastrofa. Z opakovaného záznamu to vyzeralo naozaj hrôzostrašne,“ povedal po stretnutí tréner hostí Jindřich Trpišovský.

Slavia vďaka triumfu 2:0 postúpila medzi najlepšiu osmičku. Jej priletí do Prahy v piatok okolo 14.00 h. Kolář zamieri ihneď z letiska do Ústrednej vojenskej nemocnice.

Z postupu sa tešil aj slovenský reprezentant Hromada, ktorý hral do 58. minúty. Na Ibroxe gólovo udrel český majster už v 14. minúte, keď Olayinka prudkou hlavičkou poslal loptu presne k pravej žrdi.

V ďalšom priebehu to bol najmä boj s množstvom súbojov. V druhom dejstve striedajúci domáci Roofe dostal červenú kartu len po šiestich minútach pobytu na ihrisku, keď vysokou nohou kopol do hlavy brankára Kolářa a spôsobil mu krvavé zranenie.

Nahradiť ho musel 18-ročný mladík Vágner. Po domácej remíze 1:1 to „zošívaní“ v Glasgowe napokon zvládli perfektne, pretože v 73. minúte dostal po faule druhú žltú, resp. červenú kartu domáci Balogun a z následného priameho kopu výstavne trafil Stanciu.

Manchester triumfoval na San Sire nad AC Miláno 1:0. Postup si zabezpečili aj Ajax Amsterdam a FC Villarreal.

Prvý duel európskych gigantov v Anglicku sa skončil 1:1. Na milánskom San Sire chýbali v prvom polčase šance, domáci Krunič v závere v nádejnej pozícii vystrelil nepresne.

„Červení diabli“ otvorili skóre v 49. minúte, keď sa po sérii šancí šikovne presadil Pogba, ktorý do druhého dejstva vystriedal Rashforda. „Rossoneri“ na nepriaznivý vývoj reagovali nasadením doliečeného Ibrahimoviča, ani on sa ale proti bývalým spoluhráčom nepresadil.

Villarreal si z Kyjeva priniesol náskok 2:0 a Dynamu dal rovnaký počet gólov už v prvom polčase. Hlavičkou a nekompromisnou bombou po chybnej rozohrávke hostí sa presadil Moreno. Ajax zvíťazil v Berne 3:0 a potvrdil domáci vysoký triumf 3:0 z prvého zápasu.

AC Miláno – Manchester United 0:1 (0:0)
Gól: 49. Pogba. Rozhodoval: Brych (Nem.)
prvý zápas 1:1, do štvrťfinále postúpil Manchester United

FC Villarreal – Dynamo Kyjev 2:0 (2:0)
Góly: 13. a 36. Moreno. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)
prvý zápas 2:0, do štvrťfinále postúpil Villarreal

Glasgow Rangers – Slavia Praha 0:2 (0:1)
Góly: 14. Olayinka, 74. Stanciu, ČK: 61. Roofe, 73. Balogun (obaja Rangers). Rozhodoval: Grinfeld (Izr.)
J. Hromada (Slavia) hral do 58. min.
prvý zápas 1:1, do štvrťfinále postúpila Slavia

Young Boys Bern – Ajax Amsterdam 0:2 (0:1)
Góly: 21. Neres, 49. Tadič (z 11 m). Rozhodoval: Madden (Škót.)
prvý zápas 0:3, do štvrťfinále postúpil Ajax

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ