Lisabonský masaker. Padli sme na dno, znie z Barcelony

Pravda | 15.08.2020 00:08
Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez počas zápasu s Bayernom Mníchov.
Futbaloví fanúšikovia dlho nič podobné nevideli a dlho opäť neuvidia. Jeden z najlepších tímov sveta sa pred ich zrakmi rozpadol na franforce.

Barcelona prehrala s Bayernom vo štvrťfinále Ligy majstrov hanebne 2:8. Rozdielom šiestich gólov padla naposledy v roku 1951, keď v lige nestačila na mestského rivala Espanyol.

Katalánci si urobili poriadnu hanbu a je jasné, že mužstvo čaká prievan v kabíne. Zmena na poste trénera je viac ako istá, Quique Setién to mal nahnuté už predtým.

„Klesli sme na dno. Bolí to, trpíme všetci. Nemôžeme takto hrať. Či je to koniec jednej éry? Neviem, ale som si istý, že určité veci sa musia zmeniť,“ povedal novinárom po zápase stopér Gerard Piqué.

Bayernu v Lisabone vyšlo všetko, na čo siahol. V každom z polčasov dal po štyri góly a dosiahol svoje najvyššie víťazstvo v Lige majstrov.

Semifinále sa začína od 0:0

Bavori majú z posledných 28 súťažných zápasov bilanciu 27 výhier a jedna remíza.

"Pracovali sme veľmi tvrdo, so značnou intenzitou. Je náročné nás zdolať. Dnes sme sa zabávali, bolo to skvelé.

Barcelona má skvelých hráčov a tak sme musel byť viac agresívni a vracať sa po lopty. Výsledok je veľkým povzbudením, ale semifinále sa začína od 0:0," vravel dvojgólový Thomas Müller pre uefa.com.

Výborný výkon v stredovej formácii Bavorov predviedol aj Leon Goretzka.

"Ťažko vám teraz môžem povedať, čo toto víťazstvo pre nás znamená. Myslím, že potrebujeme niekoľko dní, aby sme takýto výsledok predýchali.

Dodalo nám to sebavedomie, ale všetci vieme, že to bol len prvý z troch krokov, ktoré nás čakajú na ceste za trofejou," zdôraznil Goretzka.

Bayern si o finálovú účasť na turnaji v Lisabone zahrá 19. augusta proti víťazovi zápasu Manchester City – Olympique Lyon.

Futbalisti s najlepšími priamymi kopmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alessandro del Piero.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ