Sága je na konci. Icardi sa už do nenávideného Milána nevráti

SITA, TASR | 31.05.2020 15:57
Mauro Icardi, Joao Mario, Milan Škriniar Foto: ,
Mauro Icardi (vpravo), Joao Mario a Milan Škriniar v drese Interu Miláno v decembri 2017.
Prestupová sága Maura Icardiho je na konci. Dvadsaťsedemročný argentínsky útočník sa na štyri roky upísal francúzskemu šampiónovi Paríž Saint-Germain.

V parížskom tíme hrával už v sezóne 2019/2020, to však bol pri Seine iba na hosťovaní. Do marcového prerušenia a ako sa neskôr ukázalo aj predčasného ukončenia sezóny stihol v 31 zápasoch nastrieľať 20 gólov. PSG mu ponúkol kontrakt do júna 2024 a kmeňový hráč Interu Miláno súhlasil.

Parížania v uplynulom období rokovali s vedením talianskeho klubu o výške odstupného za trvalý prestup. Vedenie Interu pôvodne požadovalo za hráča 70 miliónov eur, vedenie PSG ale podľa francúzskych médií dokázalo vzhľadom na koronakrízu stlačiť túto čiastku k hranici 60 miliónov.

Icardi v minulosti nastrieľal v drese Interu Miláno až 124 gólov v 219 zápasoch, ale s klubom sa nerozišiel v dobrom.

Pred necelým rokom dokonca zažaloval „interistov“ za diskriminačné postoje voči nemu. Rodák z Rosaria tvrdil, že klub ho vynechal z reklamných kampaní či fotenia v drese Interu. Rovnako sa nemohol zúčastniť ani na tréningoch útočníkov pod vedením trénera Antonia Conteho.

Francúzsky šampión PSG napriek predčasnému koncu sezóny v Ligue 1 bude ešte v lete pokračovať v Lige majstrov. Klub s víťaznými ambíciami sa ešte pred nástupom pandémie koronavírusu v Európe prebojoval do štvrťfinále po vyradení Borussie Dortmund.

Icardi je odchovanec barcelonskej akadémie La Masia, profesionálnu kariéru začal v roku 2012 v Sampdorii Janov. Po sezóne, v ktorej v 33 dueloch nastrieľal 11 gólov, sa v júli 2013 upísal milánskemu Interu. Na konte má aj osem štartov a jeden gól v národnom tíme.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.