Chelsea vymenila špičku za amatérov. Mala by ísť po Dúbravkovi

Pravda | 10.02.2020 12:34
Martin Dúbravka. Foto: ,
Martin Dúbravka má tretiu najvyššiu percentuálnu úspešnosť zákrokov v Premier League.
Za chrbát pustí každú druhú strelu. Brankár londýnskej Chelsea Kepa Arrizabalaga (25) má najnižšiu percentuálnu úspešnosť zákrokov v Premier League (53,6). Naposledy už prenechal miesto 38-ročnému veteránovi Willymu Caballerovi. Ten tiež nepresvedčil, tréner Frank Lampard musí riešiť brankársku otázku.

„Chelsea vymenila špičkových brankárov Petra Čecha a Thibauta Courtoisa za Kepu a Caballera, ktorí vyzerajú, akoby len prednedávnom začali s futbalom,“ podrobil strážcov svätyne tvrdej kritike expert BBC Garth Crooks.

Klub z hlavného mesta podľa neho nemá so súčasnou brankárskou dvojicou šancu na úspech. Má aj odpoveď, kto by sa mal postaviť do bránky „The Blues“.

„Ak to Chelsea myslí seriózne s umiestnením v najlepšej štvorke, potrebuje elitného brankára. Mala by sa poriadne pozrieť na Martina Dúbravku z Newcastle United.“

Slovenský gólman ma percentuálnu úspešnosť zákrokov na úrovni 72,9 %. Lepší sú v lige iba brankári Dean Henderson (Sheffield United/75,6 %) a Alisson Becker (FC Liverpool/87 %).

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ