Zlý začiatok. Fanúšikovia soptia na Mourinha

Pravda | 21.11.2019 21:53
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho absolvuje premiéru na lavičke Tottenhamu na pôde West Hamu United.
Expresne rýchla výmena. Mauricio Pochettino skončil na lavičke londýnskeho Tottenhamu polroka po neúspešnom finále futbalovej Ligy majstrov. Stalo sa tak v utorok večer. Spurs už na druhý deň ráno oznámili meno nového kormidelníka. Do hry sa vrátil Special One José Mourinho.

Viacerých jeho návrat k trénerskému remeslu potešil. Napokon, Portugalčan je zárukou trofejí a najvyšších ambícií. Avšak, túto skutočnosť si spolu s agentom Jorgem Mendesom veľmi dobre uvedomujú.

Aj z tohto predpokladu vychádza fakt, že Mourinho zarobí ako tréner Tottenhamu takmer dvojnásobok čiastky, ktorá každý mesiac pípla na účet Pochettina. Konkrétne ide o sumu 17,53 miliónov eur ročne v porovnaní s necelými desiatimi miliónmi Pochettina. A to už fanúšikom imponuje menej.

Argentínčan s malými peniazmi odohral na severe Londýna veľa muziky. Z klubu druhého sledu vytvoril pravidelného účastníka Ligy majstrov. Kvôli výstavbe nového štadióna pracoval s obmedzeným rozpočtom. Šance dával mladým a domácim hráčom. Síce nezískal žiadnu trofej, v klube odviedol kusisko práce.

Na druhej strane, Mourinho v poslednom klube vyhorel. V prvej sezóne síce získal tri trofeje vrátane Európskej ligy, no tretia sezóna v Manchestri United bola nočnou morou a pre Portugalčana sa skončila predčasne.

Mourinho pracuje s drahými a skúsenými hráčmi. Vynára sa otázka, či jeho ambície a nároky budú korešpondovať s predstavami Tottenhamu a jeho majiteľa Daniela Levyho.

Fanúšikovia prijali správu o príchode Mourinha rozpačito. Pod oznámením klubu o zmene trénera boli komentáre fanúšikov s najviac reakciami negatívne.

„Toto je 12 najtemnejších hodín klubu, na aké si spomínam. Od jedného z najprirodze­nejších chlapíkov v hre sme prešli k futbalovému Antikristovi,“ píše fanúšik a dopĺňa ho ďalší: „Moja najhoršia nočná mora. Má príliš veľké ego a zlý spôsob hry. Často ,parkuje autobus'.“

Ani ďalšie reakcie nesršia pozitivizmom: „Minulú noc vytrhli moje srdce z hrude. Ráno som sa zobudil a našiel ich, ako po ňom dupú.“

Presvedčí Mourinho kritikov o správnosti výberu Tottenhamu a prinesie klubu prvú trofej po 12 rokoch? Prvý diel misie absolvuje v sobotu na pôde West Hamu United.

Komentáre fanúšikov pod oznamom o príchode Mourinha do Tottenhamu sú viac negatívne než pozitívne.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ