Prekonal bombardéra. Postrach Bundesligy nezastavuje

Michal Gavroň | 10.11.2019 10:38
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski.
Lepšia reakcia na debakel v predchádzajúcom kole? Sotva...

Ak sa trénerská stolička pod Lucienom Favrem pred najslávnejším nemeckým derby triasla, po sobote sa hojdá. A nemôže za to nikto iný ako najlepší strelec v top piatich európskych futbalových ligách.

„Robert Lewandowski nezastavuje. Je to postrach Bundesligy a hlavný dôvod, prečo na tom Bayern nie je zle,“ napísal Przeglad Sportowy po víťazstve Bayernu nad Dortmundom 4:0.

Bavori ukončili búrlivý týždeň najlepšie, ako sa dalo. V predchádzajúcom kole podľahli na ihrisku Frankfurtu 1:5. Vyhodili trénera Nika Kovača.

Mats Hummels z Dortmundu sa snaží blokovať... Foto: Reuters, Matthias Schrader
Bayern, Dortmund Mats Hummels z Dortmundu sa snaží blokovať strelu Thomas Mullera.

Jeho úlohy prebral Hans-Dieter Flick a po dvoch zápasoch s Olympiakosom a Dortmundom má šesť bodov a skóre 6:0. Polovicu gólov strelil Lewandowski.

„Mať Roberta vpredu je šťastie. Sme šťastní a dúfame, že po reprezentačnej prestávke mu to bude zasa padať,“ chválil spoluhráča krídelník Serge Gnabry.

Poľský strelec sa v jedenástich zápasoch trafil šestnásťkrát. Lewadowského tretí sobotňajší gól zaokrúhlil počet presných zásahov Bayernu v lige a domácom prostredí na 2500. Tridsať­jedenročný rodák z Varšavy zariadil 1100. víťazstvo Bayernu v Bundeslige.

A má aj ešte jeden cenný skalp. Prekonal Der Bombera Gerda Müllera, ktorý v sezóne 1968/69 strelil v prvých jedenástich zápasoch súťaže 15 gólov.

„Myslím si, že Lewandowski je vo forme, akú sme u neho ešte nevideli,“ doplnil Gnabry.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ