Veronu potrestali za rasizmus. Klub zvažuje proti Balotellimu právne kroky

ČTK | 05.11.2019 19:57
Mario Balotelli Foto: ,
Mario Balotelli počas zápasu vo Verone.
Futbalový klub z Verony potrestali za rasistické pokriky fanúšikov na útočníka Brescie Maria Balotelliho.

Disciplinárna komisia talianskej ligy Hellasu za incident z nedeľňajšieho zápasu, ktorý domáci tím vyhral 2:1, na jeden zápas zavrela časť tribúny.

Balotelli už v prvom polčase pohrozil odchodom z ihriska kvôli tomu, že z tribún počul napodobňovanie opičích zvukov. Rozhodca na päť minút zastavil hru a prostredníctvom hlásateľa vyzval priaznivcov, aby sa upokojili. Útočník Brescie sa rozhodol pokračovať.

Disciplinárka dnes Veronu potrestala, pretože podľa delegáta a ďalších svedkov boli zvuky jasne počuť. V súvislosti s nedeľňajším zápasom nejde o prvý trest.

VIDEO: Incident vo Verone

Už skôr vedenie klubu z Verony uložilo jedenásťročný zákaz vstupu na štadión šéfovi fanúšikov ultras Lucovi Castellinimu za to, že o bývalom útočníkovi Liverpoolu alebo Manchesteru City Balotellim vyhlásil, že nikdy nebude plnohodnotým Talianom.

Ešte predtým, ako disciplinárna komisia vyniesla trest, požiadala časť zastupiteľov mesta Verona o právne kroky proti Balotellimu, ktorý podľa nich Veronu krivo obvinil z rasizmu. Podľa nich na tribúnach žiadne urážky nezazneli, čo po zápase tvrdili aj tréneri oboch klubov.