Toto ste ešte nevideli. Rozcvičujúci sa náhradník zapríčinil penaltu

Pravda | 26.10.2019 16:31
Po prestupe do nemeckého druholigového Holsteinu Kiel neodohral ešte ani minútu. Dvadsaťtriročný futbalový stredopoliar Michael Eberwein napriek tomu poriadne zavaril novým spoluhráčom.

Eberwein je odchovanec Bayernu Mníchov. Pôsobil aj v rezerve Borussie Dortmund, do Kielu prišiel z Fortuny Kolín. Na debut zatiaľ čaká. Buď na lavičke, alebo na tribúne.

V piatkovej predohrávke 11. kola II. bundesligy figuroval medzi náhradníkmi. Do hry nezasiahol, no inkasoval žltú kartu a spôsobil penaltu.

Viedol k tomu nešťastný moment. Zakončujúci hráč hosťujúceho Bochumu mieril mimo bránku. Za čiarou sa rozcvičoval Eberwein a snažil sa pomôcť svojmu brankárovi. Pristavil mu loptu, ktorá ešte neopustila hraciu plochu. To futbalové pravidlá zakazujú.

Za zásah náhradníka do hry nasledovala po konzultácii s VAR penalta a žltá karta pre nešťastníka. Bochum vyrovnal na 1:1, no Kiel napokon úsmevná situácia mrzieť nemusela. Po zmene strán domáci rozhodli o víťazstve.

„Eberwein to pravidlo nepoznal. Myslím si však, že si ešte v tejto sezóne bude musieť všeličo vypočuť,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Kielu Ole Werner.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ