Kapitán Slovana ocenil detské publikum: Vyhrali sme vďaka nemu

Michal Gavroň | 20.09.2019 00:13
Slovan, Besiktas Foto: ,
Detskí fanúšikovia Slovana v zápase proti Besiktasu.
Prázdne tribúny futbalu nesvedčia. Uvedomil si to aj bratislavský Slovan, ktorý využil pravidlo UEFA. Informoval, že do hľadiska zatvoreného Tehelného poľa pustí deti do 14 rokov pod dozorom dospelej osoby.

„Myslím si, že to bol skvelý nápad. Veľmi nám to pomohlo,“ priznal kapitán Slovana Vasil Božikov po štvrtkovom víťazstve belasých nad Besiktasom 4:2.

Čo podľa vás rozhodlo duel proti Besiktasu?

Ťažko povedať. Bolo tam viacero faktorov. Hrali sme veľmi dobre, najmä v druhom polčase. Hoci som si dal vlastný gól, vyhrali sme. To je skvelá správa.

Hecovali ste sa pred druhým polčasom?

Hovorili sme si, že musíme pokračovať v aktívnej hre. Hoci sme prišli o vedenie, verili sme, že dokážeme výsledok ešte otočiť na svoju stranu. Občas sme hrali až príliš stiahnuto. Kľúčom bolo napádanie Besiktasu. Súperovi robilo niekedy veľké problémy.

Bolo v šatni po zápase poriadne hlučno?

Jasné. Oslavovali sme. Odohrali sme skvelý zápas a vstúpili sme do skupinovej fázy Európskej ligy najlepšie, ako sme mohli. Myslím si, že sa treba z takejto výhry potešiť. Ale len chvíľku, lebo nás čakajú ďalšie zápasy doma aj v Európe.

Dopredu vás hnalo päťtisíc detí. Bolo to cítiť?

Určite. Vážime si, že sem prišli. Myslím si, že vyhrali vďaka nim. Chceli sme sa im po zápase poďakovať. Verím, že sme ich potešili.

Máte za sebou výborný štart do Európskej ligy. Ako veľmi vám tri body zdvihnú sebavedomie pred zápasmi s Wolverhamptonom a Bragou?

Určite dosť. Zdolali sme kvalitného súpera, dali sme mu štyri góly. To niečo znamená. Myslím si, že sme súperom poslali odkaz.

V tomto prípade vlastný gól nemrzí, nie?

Ale áno. Nemohol som však nič urobiť. Loptu som zbadal až v momente, kedy som sa jej nemohol vyhnúť. Najdôležitejšie je, že sme naň odpovedali tromi presnými zásahmi. Musíme využiť našu formu aj v ďalších zápasoch.

Triumf Slovana nad Besiktasom v Európskej lige Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole pred zápasom Slovan - Besiktas.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ