Ja a tučko? Lukaku prehovoril o Solskjaerovi a predčasnom konci v United

Pravda | 31.08.2019 12:41
Lukaku, Conte, Foto: ,
Romelu Lukaku sa v prvom zápase v Interi Miláno odvďačil trénerovi Antoniovi Contemu gólom.
"Hrá za Manchester United a váži viac ako sto kilo. Má nadváhu. V Interi Miláno sa mu bude dariť a bude strieľa góly, no neprofesionalizmus je nákazlivý," varoval krátko pred prestupom Romelua Lukakua z Anglicka do Talianska odborník a futbalová legenda Gary Neville. Lukaku sa k jeho slovám s odstupom vrátil.

Tretí najdrahší hráč histórie talianskej Serie A povedal pre BBC : „Môže hovoriť o mojej kondícii, no nemal by spochybňovať moju profesionalitu. Nemôže povedať, že nepracujem dostatočne tvrdo. Solskjaer, Mourinho i Martínez vám potvrdia, že odovzdávam maximum, aby som sa zlepšil. A povie vám to aj Conte.“

Belgický 26-ročný útočník prišiel na San Siro po zlej sezóne v United za 80 miliónov eur. Názory odborníkov i fanúšikov sa rozchádzajú. Niektorí tvrdia, že Inter získal elitného bombardéra. Podľa iných sa Milánčania dopustili veľkého omylu.

Lukaku pred sezónou trénoval s United len raz. Čakal na sfinalizovanie odchodu z Old Traffod. Do Talianska však podľa vlastných slov prišiel pripravený. „Niekoľko týždňov som sa pripravoval individuálne s kondičným trénerom United. Boli po príchode do Milána nejaké obavy z mojej kondície? To absolútne nie,“ dementoval rázne Lukaku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Loading...

Príspevok, ktorý zdieľa Romelu Lukaku (@romelulukaku),

Bývalý útočník Anderlechtu, Chelsea či Evertonu navážil v novom pôsobisku údajne 104 kilogramov. Dostal podmienku, aby schudol. V prvom zápase novej sezóny nechýbal v základnej zostave trénera Conteho a pri výhre 4:0 si otvoril strelecký účet.

Práve osobnosť talianskeho kormidelníka zavážila pri rozhodovaní sa o klubovej budúcnosti. "S trénerom v United Solskjaerom sme došli do bodu, keď sme k sebe museli byť úprimní. Povedal som mu, že chcem odísť a on to rešpektoval.

S Contem sme sa doteraz míňali, teraz to do seba zapadlo. Je príjemný chlapík, dokáže ma motivovať. Chcem okúsiť novú výzvu a hrať za klub, ktorý je hladný, ambiciózny a pripravený robiť správne kroky."

Lukaku priznal, že k prestupu do Talianska ho motivovali aj mládežnícke vzory v minulosti pôsobiace v Serii A Ronaldo, Adriano či Ibrahimovič. Inter považuje za novú výzvu napriek tomu, že prišiel z tímu rekordného anglického majstra.

„Minulý rok v United bol jednoducho zlý. To sa vo futbale stáva, musíte sa posunúť vpred. Nebudem tu sedieť a ľutovať sa. Chcem odovzdať to najlepšie pre Inter,“ povedal nový spoluhráč slovenského obrancu Milana Škriniara.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ