Nacionalizmus na slovenských ihriskách? Komárno má toho plné zuby

Pravda | 28.08.2019 07:20
Čo je veľa, to je veľa. Vo futbale sa síce hrubozrnejšie správanie na štadiónoch toleruje, ale tam, kde príde druholigové KFC Komárno, sa však prekračujú všetky medze.

Po zápase, ktorý odohral klub z juhu Slovenska v Poprade, sa už ohradil aj jeho tréner Jozef Olejník. Ten najprv zhodnotil duel, v ktorom jeho zverenci prehrali 0:2, no potom sa pustil do kritiky fanúšikov pod Tatrami.

„Futbal robíme preto, lebo to milujeme. Či ja, či realizačný tím, či hráči. My sme s Marekom (Petrušom, tréner FK Poprad – pozn. red.) kamaráti, a preto veľmi radi chodíme do Popradu, lebo medzi nami nie je absolútne žiadny problém. Ale pri jednej veci sa musím pristaviť. Odmietam to, že stojím na čiare a stále počúvam do ‘vyje*aných Maďarov‘ alebo ‘Olejník choď do Maďarska‘, a tak podobne. Čo to má znamenať? Nerozumiem tomu,“ naznačil podľa Profutbal.sk Olejník svoju nespokojnosť.

Kouč Popradu súhlasne prikyvoval a tak Olejník pokračoval. "Načo títo ľudia chodia na futbal? Keď chodia, nech fandia svojmu tímu. Tí ľudia sú všade, nebudem klamať, aj u nás. Ale odmietam, aby mojim zverencom, Komárňančanom či Černochovi, nadávali do menšín. Takéto veci nepatria do hľadiska a na štadióny. Futbal má spájať, nie rozdeľovať. Toto nemá so športom nič spoločné a treba s tým niečo začať robiť,“ dodal tréner KFC.

Na záver sa ozval aj Petruš z Popradu. „Jožko, ja sa ti ospravedlňujem za divákov. Samozrejme, ani mne sa nepáči to, o čom si dnes rozprával. Bohužiaľ, sme Slováci a takéto správanie nepanuje len v Poprade, ale všade,“ poznamenal Petruš.