Úplatky vo Fortuna lige? Šéf železiarní z Podbrezovej naznačil korupciu

Michal Zeman | 12.05.2019 13:36
SR Futbal FL Nadstavba Záchrana Trnava... Foto: ,
Trnavčan Macario Hing-Glover a hráč Podbrezovej Matej Oravec počas sobotňajšieho zápasu v Trnave.
Traja sa zachránili a traja sú stále namočení. Z najvyššej súťaže vypadnú Zlaté Moravce-Vráble, Trenčín alebo Podbrezová.

Na začiatku jarnej časti súťaže bola hlavným kandidátom na zostup Senica, ale tá zvládla náročné zápasy so svojím legionárskym tímom (aj v Nitre v jednej fáze súboja hrali v jej dresoch len cudzinci). Vyhrala šesť stretnutí za sebou a v nadstavbe ju zdolali len Zlaté Moravce-Vráble.

„Záchranu v lige chcem venovať hráčom a ich rodinám, 85-percent našich hráčov je mimo svojej krajiny bez rodiny, podobne ako aj ja,“ zdôraznil portugalský tréner Senice Ricardo Chéu, podľa ktorého jeho mužstvo síce v Nitre vyhralo, ale podalo najslabší výkon od jeho príchodu do klubu.

Z trojice tímov sa ocitla v zložitej situácii posledná Podbrezová, ktorá na desiaty ViOn stráca už päť bodov. Práve s ním prehrala v predchádzajúcom kole doma – gólom z penalty. Klub podal proti verdiktu rozhodcu Smoláka protest.

VIDEO: Podbrezová podala sťažnosť kvôli spornej penalte

Stránka podbrezovského futbalového klubu uverejnila vyjadrenie generálneho riaditeľa Železiarní Podbrezová Vladimíra Sotáka, ktorý pre Televíziu Hronka kritizoval výkony rozhodcov a jedenástku v zápase so Zlatými Moravcami označil za nesprávnu.

„Mám podozrenie, že zápas bol ovplyvnený korupciou,“ vyjadril sa. Podľa neho ak mužstvo zostúpi, jedným z dôvodov bude práve zápas so Zlatými Moravcami-Vrábľami.

„My nebudeme uplácať,“ zdôraznil Soták a pripomenul, že už raz mužstvo stiahol z druhej ligy. „Dôvodom bolo, že mi rozhodcovia odkázali, aby som si nachystal peňaženku. Povedali sme, že nebudeme chystať peňaženku, ale neskĺzneme do roviny podvádzania, ako to robia niektoré kluby.“

O zostupe Podbrezovej sa môže rozhodnúť už najbližšiu sobotu, ak podľahne Trenčínu na Myjave. V prípade jej víťazstva alebo remízy bude meno zostupujúceho známe až v záverečnom kole.