Maďari: Neveria nám, no prišli sme vyhrať. Slováci sú ako talianska mafia

SITA | 20.03.2019 20:36
Marco Rossi Foto: ,
Tréner Maďarska Marco Rossi.
Tréner maďarskej futbalovej reprezentácie Marco Rossi vie, že na jeho zverencov čaká v dueloch proti Slovensku (hrá sa vo štvrtok 21. 3. v Trnave) a následne proti úradujúcemu vicemajstrovi sveta Chorvátsku (v nedeľu 24. marca v Budapešti) náročný vstup do E-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

„Viacerí neveria tomu, že by sme vo štvrtok mohli zvíťaziť. Pracujeme však tvrdo každý deň a snažíme sa rozvíjať. Začali sme s tým už v septembri a pracovali sme rýchlo, urobili sme však obrovský progres,“ povedal v Trnave na stredajšej podvečernej predzápasovej tlačovej konferencii k šanciam svojich zverencov taliansky lodivod Rossi.

„Tento zápas proti Slovensku však bude pre nás najdôležitejší. Úspešný kvalifikačný vstup je mimoriadne vzácny. Ide o prvú zastávku z ôsmich v boji o účasť na ME 2020. Ak by som si mal vybrať, ktorý z najbližších troch duelov chcem, aby sme vyhrali, povedal by som tento najbližší,“ poznamenal 54-ročný rodák z talianskeho Druenta, cituje ho aj web nemzetisport.hu.

Marco Rossi pozná slovenský klubový futbal, pred príchodom k maďarskej reprezentácii viedol v sezóne 2017/2018 FC DAC 1904 Dunajská Streda a tím zo Žitného ostrova dostal po treťom mieste v tabuľke do predkola Európskej ligy. Na Štadióne Antona Malatinského sa mu však nedarilo.

„Pamätám si na viaceré zápasy v Trnave. Hrali sme u nich trikrát v mojom predchádzajúcom klubovom pôsobisku a ani raz sme neuspeli. Vždy sme tam hrali proti silnému súperovi, a tak to bude aj vo štvrtok,“ zaspomínal si Rossi.

Z novinárskeho pléna dostal otázku, či mal informácie o slovenskom tíme od jeho bývalých zverencov Ľubomíra Šatku a Pavla Šafranka, ktorí figurujú v nominácii trénera A-tímu SR Pavla Hapala na spomenutý súboj s Maďarskom.

„Môžem povedať, že sa s týmito hráčmi samozrejme dobre poznám z môjho účinkovania v Dunajskej Strede. Ich postoj však môžem prirovnať k talianskej mafii – hlboko mlčali o všetkom,“ žartoval Rossi.

V jeho menoslove sú aj dvaja legionári zo slovenských klubov – Dávid Holman z ŠK Slovan Bratislava a Zsolt Kalmár, ktorý si oblieka práve drese Dunajskej Stredy.

„Pochopiteľne, že som sa s Ľubom Šatkom rozprával o blížiacom sa vzájomnom meraní síl v Trnave. Sme kamaráti a spoluhráči z dunajskostred­ského klubu. Nejaké výrazné podpichovačky však neboli,“ priznal 23-ročný Kalmár na stredajšej tlačovej konferencii v Trnave.

Talentovaný stredopoliar, ktorý je oporou FC DAC v najvyššej slovenskej súťaži, myslí vo štvrtok na víťazstvo. Z maďarského pohľadu by bolo premiérové, keďže v doterajších štyroch súbojoch si futbalisti Slovenska pripísali dve víťazstvá a dvakrát sa oba tímy rozišli zmierlivo po nerozhodných rezultátoch.

„Vo štvrtok nebudeme hrať v Trnave na remízu, chceme zvíťaziť. Ak sa budeme držať toho, čo sme si nacvičili, môžeme slovenského súpera prekvapiť. Som pripravený aj na osobné súboje s Marekom Hamšíkom či Jurajom Kuckom. Pôjdem do nich s veľkým odhodlaním,“ doplnil Zsolt Kalmár.