VIDEO: Besnenie Chorvátov v Plzni. Svetlice hádzali aj do koní

Pravda, ČTK | 15.02.2019 11:32
Polícia v Plzni musela vo štvrtok podvečer zasiahnuť proti futbalovým fanúšikom Dynama Záhreb. Pre ČTK to povedala policajná hovorkyňa Iveta Kořínková. Polícia pri incidente zaistila dvoch cudzích fanúšikov.

Na štadióne vo Štruncových sadoch sa hralo úvodné stretnutie 2. kola Európskej ligy medzi Viktóriou Plzeň a Dynamom Záhreb (2:1). Aj po skončení zápasu boli policajti po väčšinu noci v uliciach, kde sa pohybovali futbaloví fanúšikovia.

Polícia predpokladala, že do Plzne prišla zhruba tisícka priaznivcov chorvátskeho tímu. Nasadené boli desiatky policajtov z niekoľkých krajov.

VIDEO: Ultras Dynama pred štadiónom v Plzni

Pred začiatkom stretnutia niektorí chorvátski fanúšikovia chceli pretlačiť na štadión a okrem iného hádzali železné zábrany i svetlice na policajné kone.

Polícia celý deň sledovala pohyb priaznivcov oboch klubov po meste. Chorvátski fanúšikovia sa počas dňa zdržiavali najmä v reštauráciách a baroch okolo centrálneho námestia. Prvý incident sa udial už v noci na štvrtok.

V jednom bare, kde boli chorvátski fanúšikovia, sa okolo 02:00 strhla potýčka asi 30 ľudí. „Dvaja ľudia utrpeli zranenia, polícia na mieste zaistila deväť zahraničných fanúšikov,“ povedala Kořínková.