Najlepšie zarábajúci Brit. Ramsey si v Juventuse príde na 400-tisíc týždenne

ČTK, SITA | 11.02.2019 22:57
Aaron Ramsey Foto: ,
Aaron Ramsey v drese Arsenalu.
Stredopoliar Aaron Ramsey po sezóne odíde ako voľný hráč z Arsenalu do Juventusu. Turínsky klub dnes oznámil, že sa s 28-ročným futbalistom dohodol na štvorročnej zmluve.

Podľa médií by si waleský reprezentant mal prísť na 400-tisíc libier týždenne, čo by z neho urobilo najlepšie plateného britského hráča v histórii.

Ramseymu sa po sezóne skončí v Londýne zmluva a v septembri Arsenal neuspel s návrhom na jej predĺženie. Preto teraz po januárových lekárskych prehliadkach podpísal dohodu s Juventusom. Záujem o Ramseyho mali aj Barcelona, Paríž St. Germain, Bayern Mníchov, Inter Miláno či Real Madrid.

Ramsey prišiel do Londýna v roku 2008 z Cardiffu. Celkovo za Arsenal odohral 259 zápasov a dal 61 gólov. Za sebou má aj hosťovanie v Nottinghame. V Turíne by sa mal stať najlepšie plateným britským futbalistom histórie podľa základného platu.

Šikovný stredopoliar je stabilný člen waleského národného tímu, ktorý 24. marca nastúpi v Cardiffe proti Slovensku v zápase kvalifikácie ME 2020.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video