Inter so Škriniarom pred deťmi len remizoval, Kuckov víťazný návrat do Serie A

SITA, ČTK, Pravda | 19.01.2019 17:11, aktualizované: 
Inter, San Siro, trest Foto: ,
Futbalisti Interu mali odohrať zápas proti Sassuolu pre trest za rasizmus pred prázdnym štadiónom, nakoniec boli na tribúnach deti z miestnych škôl a akadémie klubu.
Hráči Parmy zvíťazili v stretnutí 20. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nad Udinese tesne 2:1.

Na začiatku druhého polčasu síce dokázal Stefano Okaka reagovať na premenenú penaltu Roberta Ingleseho, no gól 29-ročného Taliana domácim na body nestačil. O rozhodnutie sa postaral v 68. min Gervinho, ktorý zakončil rýchly brejk elegantným obídením súperovho brankára.

O tri minúty neskôr nastúpil za hostí Juraj Kucka, ktorý si po prestupe z tureckého Trabzonsporu odkrútil premiérové minúty v drese Parmy. Tá vďaka víťazstvu poskočila v tabuľke na priebežnú deviatu priečku.

Ďalší slovenský reprezentant Milan Škriniar sa z víťazstva netešil, jeho Inter Miláno doma len remizoval so Sassuolom 0:0.

Inter inkasoval v sezóne iba dva góly v prvých polčasoch, čo je najmenej v rámci piatich najprestížnejších európskych líg. Spalettiho zverenci ale tentoraz nedokázali ani sami skórovať a po bezgólovej remíze sa Sassuolu skončila ich domáca séria siedmich výhier.

Futbalisti AS Rím zdolali FC Turín v zápase bohatom na góly 3:2.

Rimania položili základ úspechu už v prvom polčase, keď sa najskôr po štvrťhodine hry presadil Nicolo Zaniolo, na ktorého neskôr nadviazal premeneným pokutovým kopom aj Aleksandar Kolarov.

Hosťom sa síce podarilo v druhom polčase vyrovnať po presných zásahoch Tomasa Rincona a Cristiana Ansaldiho, „vlkom“ však tri body do tabuľky zabezpečil Stephan El Shaarawy v 73. minúte.

Serie A – 20. kolo:

AS Rím – FC Turín 3:2 (2:0)
Góly: 15. Zaniolo, 34. Kolarov (z pok. kopu), 73. El Shaarawy – 51. Rincon, 67. Ansaldi

Udinese – Parma 1:2 (0:1)
Góly: 50. Okaka – 11. Inglese (z pok. kopu), 68. Gervinho
Juraj Kucka (Parma) hral od 71. min

Inter Miláno – Sassuolo 0:0