Ocko, kedy kúpite C. Ronalda? Juventus neľutuje ani euro za svoju hviezdu

SITA | 25.12.2018 17:00
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo v zápase proti Janovu.
Agent portugalského futbalového útočníka Cristiana Ronalda Jorge Mendes vyhlásil, že hráč prejavil záujem o prestup z Realu Madrid do Juventusu Turín dávno pred uskutočnením transferu.

„Rokovania trvali niekoľko mesiacov. Na začiatku som si myslel, že k tomu nedôjde, že je to nemožné… Cristianovi som povedal, že to bude ťažké zrealizovať, on sám si to dobre uvedomoval,“ povedal Mendes, citoval ho napríklad web sportowefakty­.wp.pl.

Športový riaditeľ Turínčanov Fabio Paratici najnovšie prezradil, že Ronaldov príchod sa ‚upiekol‘ počas rokovania o prestupe iného Portugalčana Joaa Cancela, ktorý taktiež spadá do Mendesovho portfólia. „Všetko sa to začalo počas debát o Cancelovi. Vtedy Mendes spomenul, že Cristiano by chcel za nás hrať. Povedal nám: ‚Nemusíte mi veriť, ale je to tak‘,“ priblížil Paratici.

Ako priznal funkcionár z Piemontu, ani vo chvíľach, keď sa klub rozhodol získať 5-násobného najlepšieho svetového futbalistu, neveril, že by sa to mohlo podariť. Dodal však, že v klube sa z dotiahnutého transferu stále veľmi tešia a neľutujú ani jedno euro, ktoré vynaložili na príchod 33-ročného rodáka z Madeiry.

Cristiano Ronaldo. Foto: SITA/AP, Alessandro Di Marco
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

„Pamätám sa, že môj syn chcel mať za každú cenu Ronaldov dres. Raz som sa vybral na reprezentačný zápas Portugalska a priniesol som mu ho. Odvtedy sa v ňom neustále premával a pýtal sa ma: ‚Ocko, a kedy kúpite Ronalda do Juventusu?‘ Odpovedal som mu, že to sa nedá. Neskôr, keď mi syn tieto slová pripomenul, nevedel som, čo mám povedať,“ doplnil športový riaditeľ ‚starej dámy‘.