Ancelottiho zaskočila hrubosť fanúšikov v Taliansku. Mali by ju riešiť rozhodcovia

ČTK | 12.11.2018 21:52
Carlo Ancelotti Foto: ,
Tréner Neapola Carlo Ancelotti.
Tréner Carlo Ancelotti sa po deviatich rokoch vrátil do talianskej futbalovej ligy a nepríjemne ho zaskočila atmosféra na štadiónoch. Koučovi Neapola prekáža, že sa talianski fanúšikovia sa správajú hrubo a urážlivo.

„V Taliansku sme v porovnaní s inými krajinami kultúrne pozadu. Máme pocit, že futbalový zápas je bitka, ale v skutočnosti je to akcia, na ktorej nie je miesto pre hulvátstvo,“ tvrdí päťdesiatdeväťročný Ancelotti, ktorý po odchode z AC Miláno v roku 2009 trénoval v Anglicku (Chelsea), Francúzsku (PSG), Španielsku (Real Madrid) a Nemecku (Bayern Mníchov).

„V Anglicku sa len málokedy stane, že vás urážajú. Vo Francúzsku zase nie je taká vášeň ako v Španielsku a Taliansku… V Španielsku je veľká rivalita medzi Realom a Barcelonou, ale bez hrubosti, ktorá panuje na talianskych štadiónoch,“ povedal Ancelotti, ktorý svoje tímy doviedol trikrát k víťazstvu v Lige majstrov.

Jeho trénerský kolega José Mourinho z Manchestru United sa minulý týždeň po zápase Ligy majstrov na štadióne Juventusu sťažoval, že ho domáci fanúšikovia po celý čas urážali.

Podľa Ancelottiho by rozhodcovia mohli v takom prípade duely pokojne prerušiť. „Keď môžete zastaviť zápas kvôli dažďu, tak ho predsa môžete zastaviť aj kvôli urážkam,“ poznamenal bývalý taliansky reprezentant.