Facka pre Slovan. Vyhodili ho z pohára, porušil pravidlá

TASR | 30.08.2018 14:32, aktualizované: 
SR Futbal FL 5.kolo Ružomberok Slovan ZAX Foto: ,
Ilustračná foto.
Futbalisti Slovana Bratislava neobhája triumf v Slovnaft Cup-e. Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu na svojom mimoriadnom štvrtkovom zasadnutí totiž skontumovala výsledok zápasu 3. kola Slovenského pohára medzi TJ ISKRA Hornými Orešanmi a Slovanom (0:2) na 3:0 v prospech domáceho tímu.

Dôvodom bol neoprávnený štart Marina Ljubičiča, ktorý v tomto ročníku Slovnaft Cup-u už nastúpil za DAC Dunajská Streda v rovnakej fáze Slovnaft Cupu na pôde MŠK Púchov (5:2).

„ŠTK SFZ ako riadiaci orgán Slovnaft Cup-u (Slovenského pohára) na základe Zápisov o stretnutí 2. kola Slovnaft Cup-u zo dňa 08.08.2018 medzi MŠK Púchov – FK DAC 1904 Dunajská Streda a 29.08.2018 medzi TJ ISKRA – HORNÉ OREŠANY – ŠK Slovan Bratislava futbal rozhodla, že za neoprávnený štart hráča Marina Ljubičiča (1357563) podľa čl. 21 aktuálneho Rozpisu súťaží SFZ a čl. 52 písm. e) súťažného poriadku SFZ kontumuje pohárové stretnutie 2. kola Slovnaft Cup-u medzi TJ ISKRA – HORNÉ OREŠANY – ŠK Slovan Bratislava futbal v prospech domáceho družstva 3:0 podľa čl. 11 bod 2, čl. 82 bod 1 písm. f) súťažného poriadku SFZ,“ uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu futbalsfz.sk.

„To znamená, že do 3.kola Slovnaft Cupu postupuje družstvo TJ ISKRA – HORNÉ OREŠANY. ŠTK SFZ zároveň na základe čl. 82 bod 2 SP SFZ podáva podnet na začatie disciplinárneho konania podľa článku 53 disciplinárneho poriadku SFZ voči hráčovi Slovana Marinovi Ljubičičovi Disciplinárnej komisii Slovenského futbalového zväzu,“ píše sa ďalej vo vyhlásení.

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava

"ŠK Slovan Bratislava priznáva chybu pri nominácii Marina Ljubičiča na pohárový zápas v Horných Orešanoch. Fanúšikom sa ospravedlňujeme za to, že sme takto prišli o možnosť tretíkrát v rade získať Slovenský pohár.

Uvedomujeme si závažnosť vzniknutej situácie a priznávame, že došlo k obrovskej chybe. V mene klubu sa chcem našim fanúšikom ospravedlniť za to, že sme vlastnou chybou prišli o možnosť obhájiť Slovenský pohár.

Za toto fatálne zlyhanie nesieme zodpovednosť všetci v klube, v tomto konkrétnom prípade však najmä realizačný tím, ktorý je zodpovedný za nomináciu hráčov na zápas a výber zostavy. Situáciu si v klube interne rozoberieme a určite vyvodíme dôsledky.

Je to závažný problém, avšak vzhľadom na krátkosť času a blížiaci sa zápas v Žiline budeme celú vec riešiť počas reprezentačnej prestávky," uviedol viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.