Rakitiča pred Anglickom trápila silná horúčka: Finále odohrám aj na jednej nohe

ČTK | 13.07.2018 09:55
Ivan Rakitič, Dele Alli Foto: ,
Konflikt Chorváta Ivana Rakitiča s Angličanom Dele Allim v semifinále MS.
Veľa nechýbalo a futbalistom Chorvátska v stredajšom semifinále majstrovstiev sveta v Rusku proti Anglicku mohla chýbať jedna z hlavných opôr Ivan Rakitič.

Tridsaťročný stredopoliar Barcelony v noci pred zápasom bojoval s vysokými teplotami, na ihrisku však nakoniec vydržal celých 90 minút aj následné polhodinové predĺženie a prispel k výhre 2:1. Nedeľné finále s Francúzskom je ochotný odohrať za každú cenu, napríklad aj na jednej nohe.

„Minulú noc som mal silnú horúčku, skoro 39 stupňov. Ležal som v posteli, takmer som spať a snažil som sa nabrať silu, aby som mohol hrať. A stálo to za to,“ povedal Rakitič po premiérovom postupe Chorvátska do finále majstrovstiev sve­ta.

Chorváti postúpili cez Anglicko do finále MS Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Chorvátski fanúšikovia pred zápasom.

Balkánsky tím v závere semifinále bol na tom prekvapivo fyzicko lepšie než Anglicko, hoci mal v nohách o jedno predĺženie viac ako súper z predchádzajúceho priebehu šampionátu. Rakitič bol jedným z najaktívnejších hráčov – pripísal si druhý najvyšší počet prihrávok (82) a vyslal dve strely.

Nepochybuje o tom, že do nedeľného finále s Francúzskom bude v poriadku. „Budem hrať pokojne na jednej nohe, keď budem musieť,“ dodal s úsmevom Rakitič.