DIÁR Z MS: Kazaň − Waterloo šampiónov

Michal Zeman | 03.07.2018 20:09
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé strieľa v Kazani francúzsky gól do siete Argentíny.
V Rusku sa hrajú zápasy v jedenástich mestách, ale špeciálne postavenie má už teraz Kazaň, vyše miliónová metropola Tatárska, ktorá leží asi osemsto kilometrov od Moskvy.

Kazaň a jej nádherný štadión sa stali čiernou dierou favoritov. Tam sa prepadajú najväčšie nádeje šampiónov.

Tu sa končila cesta svetového tímu číslo jeden a obhajcov titulu Nemcov. Podľahli Kórejčanom a vyleteli z turnaja. Po nich prišla na rad Messiho Argentína. Francúzi ju prestrieľali štyrmi gólmi a poslali domov.

A teraz do tretice visí hrozba nad ďalšou veľmocou. Päťnásobní majstri sveta Brazílčania nastúpia proti Belgicku – v Kazani.

Poverčiví Juhoameričania by mali rýchlo požiadať organizátorov o zmenu dejiska… Lebo Kazaň je (belgické) Waterloo šampiónov na turnaji v Rusku.

Tímy nalietajú v Rusku tisíce kilometrov. Brazílčania majú svoje domovské sídlo v Soči, Belgičania v Moskve a obe mužstvá odohrali všetky štyri doterajšie zápasy vždy v inom meste. V Kazani sa predstavia prvý raz.

Červených diablov mnohí pasovali na čierneho koňa turnaja, a hoci v pondelok proti Japoncom takmer docválali, ich úchvatný obrat si zaslúži rešpekt, stane sa jedným z vrcholov tohto šampionátu.

Brazília zostáva po osemfinále najväčším favoritom ruského šampionátu. Ale Belgičania sú možno najťažší súper, ktorého mohla dostať. Len oni a Uruguajčania vyhrali všetky doterajšie zápasy.

Martínezovi zverenci poslali kanárikom aj ďalšiu vizitku. Strelili v turnaji najviac gólov. To všetko sú ešte väčšie hrozby ako kazanské prostredie, ktoré favoritom nežičí.