Za toto by sa hanbili aj juniori. Aj takto Poliakov zotreli ich médiá

ČTK | 19.06.2018 22:38
Poľsko, fanúšikovia Foto: ,
Poľskí fanúšikovia v Moskve na zápase proti Senegalu.
Pod titulkom "Hrozný zápas" referuje denník Gazeta Wyborcza o prehre poľskej futbalovej reprezentácie v prvom zápase na majstrovstvách sveta so Senegalom 1:2.

„Najskôr vlastný gól, potom katastrofa,“ uviedla na svojom webe televízia TVN 24, podľa ktorej poľským futbalistom chýbali nápady aj šanca, zato ich trápila nadmiera chýb a prehratých súbojov, a nakoniec aj strašná smola. „Poliaci nezvládli nervy,“ myslí si denník Przeglond Sportowy.

„Dlho to bol doteraz najnudnejší zápas na fascinujúcom šampionáte. Potom sa stal radostným pre súpera, a tým desivejší pre nás. Až tak, že je ťažké z neho vybrať omrvinky nádeje do budúcnosti,“ usúdila Gazeta Wyborcza.

Vraj ani najväčší pesimista by nepredpokladal, že Poľsko prehrá po tak kurióznych góloch, fakticky vlastných góloch, a to tým skôr, že si tento tím inokedy držal slušnú úroveň.

Komentátorov denníka zaskočila rozporuplnosť v tom, že zloženie tímu bolo „ultraofenzivne“, ale jeho hra nesmelá. A hlavne – každý hrací systém je nanič, ak zlyhajú kľúčoví hráči.

„Senegalci nás vybavili chladnokrvne,“ konštatovala Gazeta Wyborcza s tým, že príležitosť rehabilitovať sa dostanú Poliaci v nedeľu v zápase „poslednej šance“ s Kolumbiou.

Podľa denníka Przeglond Sportowy bolo tradícii urobené zadosť – len v roku 1974 bielo-červený tím dokázal vyhrať prvý zápas na majstrovstvách sveta. Proti africkému mužstvu ale Poliaci podľa komentátora hrali zúfalo a všetci sklamali, s výnimkou stopéra Michala Pazdana, čo ale bola slabá útecha.

Robert Lewandowski. Foto: Reuters, MAXIM SHEMETOV
Poľsko, Senegal Robert Lewandowski.

„Tlak a očakávania opäť prerástli poľských hráčov, tí nezvládli nervy a robili najhlúpejšie chyby. Strácali loptu, nepresne si prihrávali. Už tradične tím až príliš často a ľahko inkasoval. Góly padli po chybách, za ktoré by sa hanbili aj juniori,“ napísal denník s varovaním, že porážka s Kolumbiou by pre poľský tím znamenala pravdepodobne vyradenie zo šampionátu.

„Nechali sme sa nachytať,“ myslí si server Wirtualna Polska, podľa ktorého Poliaci prehrali po „dramaticky slabej hre“, ktorej „chýbal nápad i odhodlanie“. Poliaci vraj v prvom polčase vyzerali, akoby sa prvýkrát zišli predvčerom a ktosi im nariadil hrať v jednom tíme.

„Robert Lewandowski nebol na ihrisku vidieť, krídla boli odrezané. Krychkowiak nebol Krychkowiakom – a to, že vsietil čestný gól, situáciu nijako nezmenilo. Akoby tím stratil srdce, prvé známky znechutenia sa prejavili už po 15 minútach: hráči strácali loptu, prihrávky nenachádzali spoluhráčov a o príležitosti vystreliť ani nesnívali. Poliaci ako v škole začali rok poznámkou, že nie sú pripravení na prvú lekciu,“ usúdil server.