Plán na Nemcov? Vymyslel som ho už pred pol rokom, vravel tréner Mexika

ČTK | 17.06.2018 23:37
Juan Carlos Osorio Foto: ,
Tréner Mexika Juan Carlos Osorio na rukách brankára Guillerma Ochou po víťazstve nad Nemeckom.
Tréner mexických futbalistov Juan Carlos Osorio dlhých šesť mesiacov nacvičoval v hlave taktický plán na úvodný zápas majstrovstiev sveta. A vyplatilo sa mu to.

Hráčom naordinoval iný herný štýl, než ktorým sa Mexičania prezentovali v predchádzajúcich zápasoch, a podarilo sa im tým zaskočiť obhajcu titulu Nemecko. Výsledkom bola dôležitá výhra 1:0.

„Mali sme herný plán, ktorý sme si stanovili už pred šiestimi mesiacmi,“ povedal na tlačovej konferencii Osorio, ktorý pred rokom so svojimi zverencami prehral s Nemeckom v semifinále Pohára FIFA 1:4.

Nedeľa na MS v Rusku Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky s maskotom Zabivakom pred zápasom...

Ale poučil sa, a keď mu v decembri žreb MS opäť prisúdil za súpera Nemecko, vymyslel inú taktiku.

Kľúčom bolo nesúperiť s Nemeckom v strede poľa, ale čo najrýchlejšie sa po zisku lopty dostať do útoku.

Pol roka to s hráčmi nacvičoval a na veľkého favorita turnaja to skutočne fungovalo, prinieslo to aj jediný gól v podaní Hirvinga Lozana. Aj Nemci pripustili, že ich súperov štýl prekvapil a že tak Mexičanov ešte nikdy hrať nevideli.

„Cieľom bolo rýchlo prepínať do útoku. A aj napriek zmenám v zostave sme sa tohto plánu držali. Hlavne sme chceli mať dvoch rýchlych hráčov na krídlach. Hirving Lozano je neuveriteľný krídelný útočník a veľmi nám pomáhal k rýchlemu prechodu do útoku. Je to najrýchlejší hráč, akého tu mám,“ uviedol Osorio.

„Naším mottom je hrať tak, aby bolo vidieť, že milujeme výhru a nebojíme sa prehry. Ukázali sme, že je pred nami žiarivá budúcnosť, a som naozaj spokojný,“ dodal mexický kouč.