Bouhaddouz sa po vlastenci dozvedel, že bude otcom. V Teheráne vypukli oslavy

SITA, ČTK | 16.06.2018 12:22
Irán, oslavy, Teherán Foto: ,
Oslavy v uliciach Teheránu.
Aziz Bouhaddouz by sa dal označiť za najväčšieho smoliara po druhom dni futbalových majstrovstiev sveta v Rusku.

Jeho Maroko nečakane prehralo s Iránom 0:1 v piatkovom stretnutí B-skupiny a bol to práve on, kto v 5. minúte nadstaveného času vlastným gólom „potopil“ svoje mužstvo. Šance Maroka na postup zo skupiny sa znížili na minimum. V „béčku“ na nich čakajú zápasy s Portugalskom a Španielskom.

„Futbal je niekedy taký, radosť mi robia aspoň iné veci. Práve som telefonoval s manželkou a dozvedel sa, že je tehotná,“ cituje denník Marca 31-ročného útočníka nemeckého druholigového FC St. Pauli. Bouhaddouz v úplnom závere nešťastne upratal priamy kop poza chrbát vlastného gólmana.

Také veci sa však stávajú a nešťastníka sa zastala aj hviezda Iránu Reza Ghoochannejhad: „Nepoznám ťa osobne, ale v živote občas vyhráš a niekedy prehráš. Sme profesionáli a aj toto patrí k futbalu. Neklesaj na mysli pre tento nešťastný gól.“

Tridsaťročný útočník Heerenveenu do zápasu nezasiahol, sedel iba na lavičke náhradníkov. „Som šťastný a hrdý na moju krajinu, ale želám Ti len to najlepšie,“ odkázal Bouhaddouzovi prostredníctvom instagramu.

Teherán oslavoval v uliciach

Víťazstvo iránskych futbalistov nad Marokom 1:0 vyvolalo v perzskej krajine nadšenie. V hlavnom meste Teherán vyrazili tisíce ľudí do ulíc oslavovať len druhú výhru na majstrovstvách sveta v histórii, keď tá predchádzajúca prišla už pred 20 rokmi.

Teherán sa rozoznel trúbením áut, nasledovalo búchanie petárd a pyrotechniky, ľudia tancovali a spoločne slávili vydreté víťazstvo. Rozhodujúci moment opakovali iránskej televízie stále dokola, neplánovane zaradili do vysielania aj štátnu hymnu.

Hráčom za „výkon, odhodlanie a dôstojnosť“ gratuloval aj minister zahraničia Mohammad Džavád Zarifa.