Queiroz: Messimu by mali zakázať hrať - kým nedokážu, že je človek

Pravda.sk | 01.03.2018 07:44
Carlos Queiroz Foto: ,
Carlos Queiroz na snímke z júna minulého roka oslavuje postup iránskych futbalistov na MS 2018. Na svetový šampionát dostal štvrtý tím.
Portugalský tréner Carlos Queiroz pôsobí od roku 2011 na lavičke iránskej futbalovej reprezentácie. Jeho zverenci sa v skupinovej fáze MS 2018 stretnú aj s Portugalčanmi, ktorých Queiroz viedol v rokoch 2008 - 2010. Čaká ho súboj so slávnym krajanom Cristianom Ronaldom, ktorého veľmi dobre pozná.

„Odkedy sme s Ronaldom naposledy spolupracovali, veľa sa toho zmenilo. Aj v mojom tíme sú Ronaldovia, sústreďujem sa na prácu s nimi a dohliadam na nich, aby sa postarali o úspech,“ povedal bývalý tréner Realu Madrid.

V rozhovore pre FIFA.com vychválil argentínsku superhviezdu Lionela Messiho. „Je to génius. Nerád prehrávam, ale keď nám na MS v roku 2014 strelil v nadstavenom čase gól, nebol som až taký sklamaný. Messi sa totiž postaral o magický moment a tie sú vo futbale veľmi dôležité. Vďaka nim je tento šport taký populárny. Messi nie je z tohto sveta, dokáže neuveriteľné veci. FIFA by mu nemala dovoliť hrať, kým nedokáže, že je človek,“ vtipkoval 64-ročný Portugalčan.