Slováci začali zle. Ale v závere dávali góly

Michal Zeman | 30.06.2017 18:35
Giorgi Beridze Foto: ,
Giorgi Beridze strelil v závere piaty gól Trenčanov v zápase proti Torpedu Kutaisi.
Všetky tri slovenské tímy, ktoré vstúpili vo štvrtok do nového ročníka Európskej ligy, začali svoje prvé stretnutia 1. predkola veľmi zle.

Všetky tri slovenské tímy, ktoré vstúpili vo štvrtok do nového ročníka Európskej ligy, začali svoje prvé stretnutia 1. predkola veľmi zle. Trenčín inkasoval gól doma v súboji s Torpedom Kutaisi v 10. minúte, Slovan na ihrisku Pjuniku Jerevan v 7. minúte a Ružomberok prehrával s Vojvodinou Nový Sad od 8. minúty. Futbalisti Trenčína a Slovana otočili vývoj a vybojovali vysoké víťazstvá, ktoré im otvárajú dvere do 2. predkola. Najťažšiu pozíciu budú mať v odvete Ružomberčania. V Novom Sade podľahli, ale prehra 1:2 im dáva postupové šance pred odvetou. Slovenské tímy mali skvelú záverečnú štvrťhodinu, strelili v nej päť gólov z desiatich.

Ružomberok: Daniel dvihol náladu

Ružomberčanom pridelil žreb najnepríjemnejšieho súpera zo slovenských tímov. Vrátili sa do európskych pohárov po 11 rokoch a už po dvadsiatich minútach na pôde srbského súpera Vojvodiny Nový Sad prehrávali 0:2.

To však bolo zo strany domácich všetko, brankára Macíka už neprekonali. K slovu sa dostali aj hostia, niektoré šance nevyužili, ale desať minút pred koncom im zdvihol náladu Erik Daniel. Znížil a hoci MFK podľahol, nakoniec sa vrátil domov s prijateľnou prehrou, ktorá udržala ružomberský tím v hre.

Potvrdzuje to aj hodnotenie trénera Norberta Hrnčára: „Chceli sme hrať aktívne a zároveň trpezlivo. Naším cieľom bolo streliť gól a uhrať výsledok, ktorý by nám dával šancu do odvety, čo sa nám aj podarilo. Je to otvorené a verím, že v odvete bude u nás plný štadión a zabojujeme o postup.“

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 6. júla od 19.00.

Trenčín: Pomalý rozbeh za jasnou výhrou

Trenčianski futbalisti sa rozbiehali pomaly a až v samom závere rozhodli o vysokom víťazstve nad gruzínskym Torpedom Kutaisi. Zaskočil ich rýchly vedúci gól súpera. Po polhodine naň odpovedal Mance. Brankára Kvoškvodzeho prekonal dva razy v rozpätí štyroch minút. „Dostali sme v úvode facku, až potom sme začali hrať našu hru,“ komentoval tréner AS Martin Ševela.

Jeho zverenci, ktorí sa prvý raz v európskom pohári predstavili na domácom umelom trávniku, prvopolčasový jednogólový náskok zvýšili troma gólmi v záverečnej štvrťhodine. Najskôr sa presadil striedajúci Čatakovič po minútovom pobyte na ihrisku a v záverečnej desaťminútovke sa pridali aj Paur a Beridze.

„Som spokojný, že mužstvo hralo až do 90. minúty, lebo každý gól je v pohári veľmi dôležitý,“ dodal Ševela.

Trenčania odohrajú odvetu v Kutaisi najbližší štvrtok od 19.00.

Slovan: Prvé Hološkove góly

Slovan bez Soumaha, Kubíka a Čavriča, ale ešte aj bez novej posily Rabiua sa do prestávky v Jerevane trápil, ale po nej už dominoval a strelil tri góly Pjuniku.

Prvé góly si v belasom drese pripísala nová posila – Hološko. Najskôr krásnou strelou vyrovnal a po prestávke zvyšoval na 3:1. Parádnym presným zásahom sa zapísal medzi strelcov aj Savičevič, otočil skóre na slovanistickú stranu (2:1) a odvtedy už hostia diktovali vývoj stretnutia. „Prvý gól, ktorý som dal v drese Slovana, považujem za jeden z najkrajších v kariére,“ vyhlásil Hološko na klubovej stránke.

Tréner Ivan Vukomanovič bol po zápase spokojný najmä s výsledkom. „Sme asi v polovici prípravy a preto nie sme ešte v plnej sile. Som rád, že sme otočili zápas. Na odvetu sa dobre pripravíme a chceme opäť vyhrať,“ zdôraznil.

Celkové skóre 4:1 posúva Slovan do ďalšieho kola. Odvetu s arménskym tímom odohrá vo štvrtok od 19.00 na Pasienkoch.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ