Zolu strieda v Birminghame legendárny Redknapp

SITA | 18.04.2017 13:50
Harry Redknapp
Harry Redknapp.
Iba jeden deň trvalo trénerské bezvládie na lavičke anglického druholigového futbalového klubu FC Birmingham City.

Po rezignácii 50-ročného Taliana Gianfranca Zolu prijal výzvu 70-ročný Harry Redknapp. Zola sa vzdal funkcie po pondelkovej domácej prehre 0:2 s Burtonom, po ktorej patrí už len jeho bývalým zverencom 20. miesto v 24-člennej súťaži The Championship. Od zostupového pásma ich delia tri body, do konca ročníka zostáva odohrať tri kolá.

„S vedením klubu som sa dohodol zatiaľ do konca tejto sezóny 2016/2017,“ uviedol pre britskú rozhlasovú stanicu TalkSport Harry Redknapp a doplnil: „Keď sa mi podarí udržať mužstvo v druhej lige, potom si môžeme sadnúť za rokovaní stôl a porozprávať sa, čo ďalej s našou spoluprácou.“

Zola prevzal FC Birmingham City v decembri, na lavičke zotrval iba štyri mesiace. Počas nich odohralo jeho mužstvo 24 stretnutí, no zvíťazilo iba dvakrát. „Je mi ľúto, že opúšťam lavičku Birminghamu, pretože som sem prišiel s veľkými očakávaniami. Klub si však zaslúži niečo lepšie,“ uviedol Gianfranco Zola.

„Starý pán“ Redknapp zatiaľ naposledy sedel na lavičke v súťažnom súboji v anglickom futbale vo februári 2015, keď viedol Queens Park Rangers. Jeho trénerská minulosť sa spája s tímami Tottenham Hotspur, FC Portsmouth, FC Southampton a West Ham United. V sezóne 2009/2010 priviedol Tottenham k štvrtej priečke v Premier League a stal sa trénerom roka v Anglicku. Podarilo sa mu to len ako druhému v histórii bez toho, aby získal majstrovský titul.

Prvým duelom obnovenej kariéry Redknappa na lavičke Birminghamu bude nedeľňajšie derby proti mestskému rivalovi, ktorým je Aston Villa.