Škrtela mrzí dištanc. Na Instagram zavesil troch klaunov

SITA | 26.03.2015 14:57, aktualizované: 
Martin Škrtel, David De Gea Foto: ,
Martin Škrtel s brankárom Davidom De Geom.
Slovenský obranca FC Liverpool Martin Škrtel sa podľa britského periodika The Guardian vyhne ďalšiemu trestu od anglickej Futbalovej asociácie (FA).

Tridsaťročný stopér neuspel s odvolaním sa proti trojzápasovému dištancu, ktorý mu udelila disciplinárna komisia FA za zákrok voči brankárovi Manchestru United Davidovi De Geovi v nadstavenom čase druhého polčasu nedeľňajšieho stretnutia 30. kola Premier League. „The Reds“ na Anfielde podľahli nezmieriteľnému rivalovi 1:2.

Škrtel odmieta názor disciplinárky, že šliapol súperovmu gólmanovi na nohu úmyselne a dal to najavo aj na sociálnej sieti Instagram, kde zavesil obrázok klaunov a ruky ukazujúcej číslo 3. Pre istotu však k spomenutej momentke pripísal len tri bodky, aby ho FA nemohla obviniť z priamej inzultácie. Riadiaci orgán anglického futbalu je známy prísnymi postihmi za nevhodné používanie sociálnych sietí.

...

A photo posted by Martin Skrtel official (@martin37skrtel) on

Na svojej oficiálnej internetovej stránke sa Martin Škrtel bránil už miernejšie: „Mrzí ma, že aj napriek odvolaniu FA uznala môj trest a budem chýbať v nasledujúcich troch zápasoch. Odvolanie sme podali na základe toho, že som sa cítil nevinne a rovnako sa cítim aj teraz. Pred súbojom som dostal dlhú loptu, brankár sa šmýkal po zemi v smere môjho behu a po kolízii s Philom Jonesom som sa ho snažil preskočiť, pričom som zasiahol jeho nohu.“

Slovenský pilier defenzívy „červených“ nútene vynechá duely najvyššej anglickej súťaže proti Arsenalu Londýn (4. apríla) a Newcastlu United (13. apríla) a opakovaný zápas štvrťfinále FA Cupu na pôde Blackburnu Rovers (8. apríla).