Ďurica: Každý je zdolateľný. Aj Španieli

Michal Zeman | 09.10.2014 12:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
"Niet v Európe atraktívnejšieho tímu, ktorý by viac priťahoval fanúšikov. Aj pre nás je to súper, na ktorého sa teším už dlhší čas. Tento zápas si chceme užiť, hrať proti Španielom je veľká motivácia," tvrdí jeden z najskúsenejších slovenských futbalistov Ján Ďurica.

Obranca ruského Lokomotivu Moskva je jeden z dvojice v aktuálnom kádri, ktorý si zahral v zatiaľ poslednom vzájomnom stretnutí Slovenska a Španielska. Bolo to pred deviatimi rokmi 16. novembra 2005. Išlo o barážovú odvetu, v ktorej už slovenský tím nemal šancu na postup. V prvom stretnutí totiž prehral v Madride 1:5, v ňom Ďurica nenastúpil.

„Na zápas, ktorý sa hral ešte na Tehelnom poli, si pamätám veľmi dobre,“ potvrdil 32-ročný futbalista. „A rád si naň spomínam, lebo to bol jeden z mojich prvých veľkých zápasov. Nastúpil som na ľavej strane obrany. Skončilo sa to 1:1. Dúfam, že dnes uhráme ešte lepší výsledok.“

Dá sa z poznatkov z tohoto merania síl čerpať ešte aj v súčasnosti? „Všetko sa mení, deväť rokov je vo futbale dosť dlhá doba. Aj futbal sa dosť zmenil, aj ja som iný, vtedy som začínal, teraz mám podstatne viac skúseností. Jedno je však rovnaké, či to bolo vtedy, alebo teraz, Španieli predstavujú stále vysokú kvalitu.“ Pripomína, že v tíme je viacero hviezd, ale súper má najmä silný tím. „Nie je to iba o individualitách, hoci ich majú naozaj dosť,“ dodal.

Španieli sú síce favoritmi, ale Ďurica sa domnieva, že aj s nimi sa dá hrať. „Pred stretnutím je všetko otvorené, nie sme bez šance na dobrý výsledok. Keď budeme mať svoj deň, nedostaneme strach a podáme rovnaký alebo ešte lepší výkon ako na Ukrajine, prečo by sme sa nemohli tešiť my? Každý je zdolateľný a platí to aj o Španieloch, aj oni môžu vyhrať i prehrať. Videli sme to aj v na poslednom šampionáte v Brazílii.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ