Kahn po remíze kritizoval Nemcov. Hrali staticky a bez tempa, vraví

SITA | 23.06.2014 10:36
Oliver Kahn Foto: ,
Oliver Kahn v časoch najväčšej slávy.
Nemecká reprezentácia má na svetovom šampionáte vo futbale viac problémov, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Takýto kritický názor prezentoval bývalý reprezentačný brankár Oliver Kahn. Po remíze 2:2 s Ghanou vo Fortaleze Kahn, ktorý je momentálne futbalovým expertom televízie ZDF, na adresu „NationalElf“ podotkol:

"Mužstvo má veľa problémov. Hra našich futbalistov bola miestami veľmi statická, chýbalo jej tempo a zmeny rytmu. Najmä v poslednej tretine zápasu bolo už len zriedka vidieť prvok v hre s názvom rozhodujúci pas.“

Kahnov názor je pomerne v rozpore s tým, ako vnímala zápas Nemcov s Ghančanmi futbalová verejnosť. Stretnutie s množstvom šancí na oboch stranách bolo verejne prezentované ako jedno z najlepších v doterajšom priebehu svetového šampionátu. Nemci majú po ňom v tabuľke G-skupiny štyri body a na potvrdenie postupu do osemfinále im proti Američanom stačí remíza.

„Keď súper agresívne atakuje v strede poľa, pramenia z toho nepresné prihrávky a defenzíva býva preťažená. To všetko je však dané aj nedostatkom pohybu v našom tíme,“ dodal kriticky Kahn, ktorý má s Nemcami striebornú medailu z MS 2002.