V Žiline vypredané, v hľadisku budú mať prevahu asi Bosniaci

Michal Zeman | 09.09.2013 18:38
Bosna, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Bosny a Hercegoviny.
Kvalifikačný futbalový zápas Slovensko - Bosna a Hercegovina, ktorý sa uskutoční v utorok od 20.15 na žilinskom štadióne, je už dva týždne vypredaný.

Organizátori upozorňujú, že pokladnice na štadióne budú zatvorené a tí, čo nevlastnia vstupenku, by cestovali do dejiska stretnutia zbytočne.

V Žiline očakávajú inváziu bosniankych fanúšikov, ktorých by podľa odhadu mohlo byť šesť až sedemtisíc, čo by znamenalo minimálne polovicu z kapacity celého štadióna. Domáci fanúšikovia tak nemusia mať v hľadisku prevahu. Túto informáciu potvrdil aj hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

„Ide len o náš odhad na základe informácií, ktoré máme k dispozícii. Súperovi sme poskytli oficiálnou cestou necelých dvetisíc vstupeniek do sektora hostí, bosnianski priaznivci aj z rôznych okolitých krajín si však kúpili lístky v prvej fáze predaja a získali ich aj prostredníctvom slovenských fanúšikov. Z toho vyplýva, že sa dostanú aj do iných sektorov v hľadisku,“ približuje situáciu Čurný.

Zároveň zdôraznil, že organizátori robia všetky potrebné kroky, aby sa zápas na štadióne uskutočnil bez rušivých momentov a v dobrej atmosfére. Desiatky fanúšikov hostí sa pohybovali v žilinských uliciach už v pondelok a viacerí boli privítať aj svojich reprezentantov, ktorí prileteli špeciálom na letisko v Dolnom Hričove neďaleko Žiliny a ubytovali sa v hoteli hneď vedľa štadióna.

Zápas je zaradený do kategórie rizikových a pohotovosť má aj polícia. Tá potvrdila, že nasadí dostatočné množstvo ľudí i techniky, aby zabezpečila v meste poriadok. Už od pondelka bol v meste zvýšený počet hliadok. V utorok až do stredajšieho rána, budú uzavreté viaceré ulice v okolí štadióna. Polícia odporúča nielen divákom, aby v deň zápasu necestovali do centra mesta autami, ale využili napríklad linky hromadnej dopravy.