Slovan vybuchol v odvete v Razgrade a vypadol

Michal Zeman, SITA | 24.07.2013 21:33, aktualizované: 
peltiet, moti, minev Foto: ,
Lester Peltier medzi dvoma hráčmi Razgradu Cosminom Motim (vpravo) a Jordanom Minevom.
Futbalisti Slovana Bratislava rýchlo ukončili svoje tohtoročné účinkovanie v pohárovej Európe. Vypadli s prvým súperom, bulharským šampiónom Ludogorcom Razgrad v 2. predkole Ligy majstrov.

Nezvládli už úvod stredajšieho odvetného zápasu na súperovej pôde, keď v 12. min prehrávali 0:2. Napokon podľahli 0:3, keď Ludogorec v závere ešte poistil svoj jasný postup.

Slovanistom nestačila ani šťastná domáca výhra 2:1. Na súperovej pôde mohli podľahnúť podstatne vyšším rozdielom a trojgólová prehra je pre nich prijateľná.

Putnocký si ani poriadne nesiahol na loptu a už ju prvý raz vyberal zo svojej siete. Presný center Júniora Caicara perfektne trafil z voleja Stojanov. Neprešlo ani ďalších desať minút a bolo 2:0. Dani Abalo strelou pomedzi Putnockého nohy zvýšil. Slovan bol po tomto zbabranom úvode v šoku a domáci mali ďalšie nebezpečné situácie, ktoré však už do prestávky nedotiahli a náskok nezvýšili. Hostia sa aspoň na chvíľu trochu prebrali v závere prvého polčasu, ale do šance sa nedostali.

Po prestávke sa obraz výrazne nezmenil. Bulharský tím bol aktívnejší a nebezpečnejší, mal veľa ďalších šancí. V 50. min Stojanov trafil brvno a v 58. min sa ocitol pred bránkou Marcelinho, zastavil ho najskôr Kolčák a taliansky rozhodca mohol nariadiť aj penaltu a potom dobre zasiahol Putnocký.

Bratislavský brankár sa potom vyznamenal v 70. min, keď reflexívne vyrazil nohou strelu Mäntyläa, ktorý bol sám niekoľko krokov pred slovanistickou bránkou. Domácemu tímu sa napokon množstvo nevyužitých šancí nevypomstilo a dvanásť minút pred koncom zvýšil opäť Dani Abalo a definitívne rozhodol.

V závere ešte domáci trafili žrď a hoci Putnocký dostal tri góly, ďalším piatim zabránil. Slovan nielenže v odvete neskóroval, ale nemal ani jednu šancu, netrafil bránku a herne zaostal za súperom o triedu. Ludogorec, ktorý prvý raz viedol nový tréner Stojčo Stojev, sa tešil zo svojho vôbec prvého víťazstva v pohárovej Európe.

Ludogorec Razgrad (Bul.) – ŠK Slovan Bratislava (SR) 3:0 (2:0) – prvý zápas: 1:2, do 3. predkola postúpil Ludogorec Razgrad

  • Góly: 12. a 78. Abalo, 3. I. Stojanov, ŽK: 5. I. Stojanov, 45.+ Bezjak, 66. Abalo, 90. Moti – 6. Halenár, 66. Gorosito, 73. I. Žofčák, 80. Seydouba Soumah, rozhodovali: Bergonzi – Giallatini, Preti (všetci Tal.)
  • Ludogorec Razgrad: V. Stojanov – Júnior Caicara, Mäntylä, Moti, Minev – Djakov, Zlatinski – Abalo (83. Aleksandrov), I. Stojanov (72. Bakalov), Marcelinho (62. Fábio Espinho) – Bezjak
  • Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov – Jakúbek (76. Seydouba Soumah), Kladrubský – L. Peltier (71. Fořt), I. Žofčák, Milinkovič – Halenár.

Matúš Putnocký (brankár Slovana): „Neviem, v čom to je. Nepostúpili sme v minulej sezóne, ani teraz. Chcel by som sa ospravedlniť fanúšikom najmä za prístup v prvom polčase, veľa sme toho neukázali. Cez polčasovú prestávku v šatni sme sa povzbudzovali, jeden gól nás mohol vrátiť do hry. S tým sme aj išli do druhého polčasu, ale hra sa nám nedarila. Prakticky sme nevystrelili na bránku. Na európskej úrovni sme ešte neodohrali takýto slabý zápas.“

Juraj Halenár (útočník Slovana): „Nemôže sa nám stať, aby súper išiel sedemkrát sám na brankára, to sa nestáva ani na tréningu. Na tento zápas sme čakali celý rok, a potom je za 90 minút fuč. Treba sa na to pozrieť aj inak – už doma sme chytali zajaca za chvost. Niekde je chyba. Musíme si povedať pravdu do očí, Žiaľ, je po Lige majstrov a teraz musíme čakať celú sezónu, aby sme si vybojovali účasť v európskom pohári. Súper nás úplne vyzliekol, my sme vôbec nehrali dobre a za 10 minút bolo po stretnutí.“

Dvojice 3. predkola:
Majstrovská vetva:
Ludogorec Razgrad (Bul.) – Partizan Belehrad (Srb.)
FK Molde (Nór.) – Legia Varšava (Poľ.)
APOEL Nikózia (Cyp.) – NK Maribor (Slovin.)
FC Bazilej (Švaj.) – Maccabi Tel Aviv (Izr.)
Dynamo Tbilisi (Gruz.) – Steaua Bukurešť (Rum.)
Celtic Glasgow (Škót.) – IF Elfsborg (Švéd.)
Šachťor Karaganda (Kaz.) – KF Skenderbeu Korce (Alb.)
Austria Viedeň (Rak.) – FH Hafnarfjördur (Isl.)
JK Nömme Kalju (Est.) – Viktoria Plzeň (ČR)
Dynamo Záhreb (Chor.) – FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.)
Nemajstrovská vetva:
FC Nordsjaelland (Dán.) – Zenit Petrohrad (Rus.)
Red Bull Salzburg (Rak.) – Fenerbahce Istanbul (Tur.)
PAOK Solún (Gréc.) – Metalist Charkov (Ukr.)
PSV Eindhoven (Hol.) – Zulte Waregem (Belg.)
Olympique Lyon (Fr.) – Grasshopper Zürich (Švaj.)